Sot, drejtori i Agjencisë për rininë dhe sport realizoi press konferencë për rastin e suksesit historik të Karatistëve nga Maqedonia në kampionatin e 25-të në Dubai.

Drejtori i Agjencisë për rini dhe sport, Naumçe Mojsovski, në këtë rast se karatistët e maqedonisë me këtë sukses treguan dhe konfirmuan se janë sportist me vlerta më të larta në rangun botëror. ARS, në vazhdën e përkrahjeve, do të vazhdojë të mbështesë financiarisht karatistët tanë në të gjitha ngjarjet kryesore sportive.

Selektori Kuzmanovski ndër tjerash tha se suksesi nuk do të ndaloj këtu, por shpreson që në karatëstët tanë në ngjarjet tjera të rëndësishme do të arrijnë më shumë sukses. Me këtë rast, përzgjedhësi Kuzmanovski theksoi se të gjitha garat kryesore fillojnë dhe mbarojnë nga Agjencia për rini dhe sport, ku pikërisht për këtë arsye është mirënjohëse për mbështetjen që ata marrin nga agjencia, si dhe duke shpresuar se mbështetja do të vazhdojë edhe në të ardhmen.

Emil Pavlov me 5 fitore dhe një humbje në kampionin e fundit përfundoi Kupën e Botës, ku fitoi medalje të argjend. Ky është një sukses historik për karaten në Maqedoninë e Veriut dhe sukses historik më i lartë i arritur nga kartistët e najnisë. Me rastin e këtij suksesi, Emil Pavlov nga agjencia do të marrë një kompensim solid për periudhë prej 4 vjetësh, me 2 të pagës mesatare të RMVsë.

Në garën e ekipit, karatistët tanë fituan vendin e 7. Në këtë kategori sportistët tanë që garuan ishin Emil Pavlov, Peter Zoborkski, Berat Jakupi, Zharko Arsovski dhe Faik Veseli. Me rastin e ekipit garues, Kuzmanovski tha se Emil Pavlov, pavarësisht se të nesërmen ai duhej të konkurronte për një medalje të artë, megjithatë besonte se në ato beteja që ekipi ynë  të arrijë sa më shumë rezultate që të jetë e mundur, megjithatë, në luftën e barabartë ata humbën nga ekipi kombëtar i Serbisë.

Një sukses të madh arriti i riju Aleksandar Nedelkovski i cili fitoi vendin shtatë në kategori kata. Aleksandri në këtë katalenë ishte garues i ri i cili realizoi një sukses të madh për vendin tonë, si dhe motivon që në të ardhmen do të arrijë rezultate më të mëdha.

Me rastin e këtyre suksesve, drejtori i Agjencisë për rininë dhe sport i falemenderoi ata me mirënjohje. Drejtori i ARS shpreson që këta sportistë me mbështetjen e ofruar nga ARS do të vazhdojnë të arrijnë rezultate më të mira në ngjarjet botërore, të cilët do të na bëjnë krenarë të gjithëve.