Drejtori i Agjencisë për rini dhe sport Naumçe Mojsovski sot ka pritur paraolimpisten maqedonase Olivera Nakovska-Bikova, e cila fitoi medaljen e artë në Kampionatin Evropian të gjuajtjes me hark në Hamar të Norvegjisë.


Në konkurrencën e meshkujve, Aleksandar Jovanovski fitoi vendin e dhjetë në kualifikime me 547 raunde dhe nuk siguroi vend në finale për një raund. Vanço Karanfilov fitoi vendin e 19-të me 533 xhiro.
Në takim, drejtori i Agjencisë Mojsovski theksoi se të arriturat e ekipit të sportistëve që performuan në Kampionatin Evropian janë për t’u respektuar, ku për këtë arsye dhe u ndau pllaketa për suksesin e tyre.
Veçanërisht kënaqësi është fakti që Nakovska-Bikova përsëriti suksesin e saj, 21 vjet pas fitimit të medaljes së artë në Kampionatin Evropian në Danimarkë në vitin 2001, ndërsa planet për paraqitjen e saj të radhës janë Kupën e Botës në Francë që do të organizohet në muajin korrik dhe Kupa e Botës në Emiratet e Bashkuara Arabe që do të organizohet në nëntor, për të fituar normën për Olimpiadën e ardhshme.
Nuk mund të anashkalohet edhe medalja e bronzit në disiplinën Mix tim me pistoletë ajrore 10m, në të cilën luajnë në grup 2 sportistë (një gjuajtës dhe një gjuajtëse), ku performuan Olivera Nakovska Bikova dhe Vanço Karanfilov.
Trajneri Branimir Jovanovski theksoi se mbështetja që Federata e merr nga Agjencia për rini dhe sport është vendimtare për përgatitjen dhe pjesëmarrjen në ngjarjet ndërkombëtare të sportistëve.