Drita Islami njëra nga atletet më të mira, arriti rekord të lartë dhe vendosi rekordin e ri në Madedoni në 400 metra me pengesa ku mori vendin e parë në Kampionatin Evropian të ligës së tretë në Limasol. Rekordi i ri shtetëror i Drita Islamit është 57.53 sekonda, për një sekondë më i lartë nga rekordi i saj paraprak.
Drita Islami është një shembull se si duhet një sportist ta shpërblejë veten dhe të arrijë rokord të ri, duke i kaluar edhe ato që i ka arritur më herët.
Urime për Drita Islamin dhe Federatën e Atletikës së Maqedonisë.