Денеска директорот на Агенција за млади и спорт Наумче Мојсовски присуствуваше на доделувањето на Орден за заслуги во организација на Претседателот на државата Стево Пендаровски

Овојпат Ордените за заслуги се за три жени, од кои едната, Стојна Вангеловска, како поранешна кошаркарка, се истакнува со особен…

Спортски ваучер

Агенцијата за млади и спорт ја најави мерката Ваучер во спортот за 2022, која спортските клубови, Националните спортски федерации и индивидуалните спортисти…