Оваа недела до 25 септември Струга е домаќин на Европскиот купски куп (ЕКК) во шах!

Ова е 36-ти за мажи и 25-ти по ред за жени ЕКК во шах!

Од особено значење е учеството на актуелниот светски шаховски првак Магнус Карлсен, едно од најголемите шаховски имиња на денешницата!

Им посакуваме успех на сите учесници, посебно на македонските тимови кои ги охрабруваме за големи успеси!