Денеска и утре Скопје e центарот на Кикбоксот!

Нашата држава е домаќин на 15 Балкански кикбокс шампионат, којшто ќе се одржи во големата спортска сала на А1 Арената Борис Трајковски, во организација на Кикбокс Маитаи федерацијата на Македонија!
На шампионатот ќе учествуваат 190 натпреварувачи меѓу кои и македонски натпреварувачи, како и учесници од:
Босна и Херцеговина,
Црна Гора,
Словенија,
Србија,
Турција,

На сите учесници им посакуваме успех, а на организаторите им честитаме на организацијата.