Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Печати

Контакт

вклучено . Објавено во За агенцијата

ул. Македонија бр.38
(Палата Панко Брашнаров)
1000 Скопје

тел: 02/3119 628   
факс: 02/3117 693
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Печати

Сектор за човечки ресурси и стручна поддршка на Директорот

вклучено . Објавено во За агенцијата

 

Сектор за човечки ресурси и стручна поддршка на Директорот во својот делокруг на работата ги опфаќа следните активности и работи:

1. во соработка со ресорни органи подговува предлози за донесување на закони, нацрти и предлози на закони и други прописи и општи акти од неговиот делокруг и од областа на спортот и младите;
2. се грижи за спроведување на законите и другите прописи од областа на спортот и младите;

Печати

Меѓународна соработка

вклучено . Објавено во За агенцијата

Советник за меѓународна соработка

Александра Дичевска 

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.   

02/ 3296 006

 

 

Печати

Директор

вклучено . Објавено во За агенцијата

Дарко Каевски – Директор на Агенција за млади и спорт

Дарко Каевски е дипломиран правник на Правниот факултет при Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј'' и дипломиран економист, на Економскиот факултет при Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј''.

Роден е на 09.11.1989 во Скопје.Неговиот долгогодишен активизам за правата на младите во Македонија значително придонесува кон развој на младинската критичка мисла и кон промоција на младинското учество во решавањето на проблемите на државата.

Учествува на неколку форуми и тренинзи во организација на светски познати институти како што се, ИРИ – Интернационалниот Републикански Институт, Моментум од Велика Британија, Фридрих Еберт од Германија, кадешто професионално се надградува и разменува знаења и искуства поврзани со младинските политики.
Каевски остварува значаен придонес во јакнењето на соработката помеѓу младите луѓе од Македонија и Кина за што добива сертификат од највисока чест од кинеската дипломатија.
Како млад економист Каевски ја започнува својата кариера во 2012 година со работа во геодетско друштво.
Во 2013 година тој е избран за член на Советот на општина Кисела Вода и воедно назначен за претседател на Комисијата за локален економски развој со што директно учествува во носењето на важни одлуки за граѓаните поврзани со капитални инвестиции во општина Кисела Вода.

Печати

Сектор за финансиски прашања

вклучено . Објавено во За агенцијата

Сектор за финансиски прашања во својот делокруг на работа ги опфаќа следните активности:

1. Ги координира и организира активностите од областа на финансиско-материјалното работење кои претставуваат системска поддршка за реализација на активностите на останатите организациони облици (сектори и одделенија) во Агенцијата,
2. Финансиско-материјалното работење ги опфаќа следните активности: донесување и реализација на финансискиот план на Агенцијата, имплементирањето на системот на финансиско управување и контрола што опфаќа приемот, изработка, евидентирањето и следењето на финансиски документи согласно постојните законски прописи, контролата и сметководственото евидентирање на финансиското и материјалното работење

Печати

Совет за спорт

вклучено . Објавено во За агенцијата

СОВЕТ ЗА СПОРТ ПРИ АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ

  1. Претседател - Проф. Александра Војневска – Зикова,
  2. Член - проф.д-р Милан Наумовски,
  3. Член - проф.д-р Калач Руждија,
  4. Член - доц.д-р Андријана Зафировска – Мисовска,
  5. Член - проф.Ванчо Димовски,
  6. Член - Примислав Димовски
  7. Член -  Професор Др. Хинор Кица 

 

 

На ден (29.08.2017) се одржан првиот конститутивен состанок на Советот за спорт  - ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Печати

Сектор капитални инвестиции

вклучено . Објавено во За агенцијата

Секторот за Капитални инвестиции во областа на спортот и младите во својот делокруг на работа ги опфаќа следниве активности и работи:

- ги координира и спроведува активностите за планирање и извршување на работи на капитални инвестиции во областа на спортот;
- ги координира и спроведува активностите за планирање и извршување на работи на капитални инвестиции во областа на младите;

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија