“Medalje të artë radhës tjetër” – tha fituesi i medaljes së vetme për Maqedoninë e Veriut në Kampionatin Evropian të Karatesë për seniorë në Gaziantep të Turqisë, Petar Spasenovski. 

Në luftën për medaljen e bronztë, Spasenovski e festoi me 2-0 ndaj karateistit vendas Oz Murat, ndërsa fitorja u vendos në fund të ndeshjes.

Edhe një herë, karateistët e prezantuan Maqedoninë e Veriut në mënyrën më të mirë dhe njëkohësisht dëshmuan se ka të ardhme në mes garuesve të rinj të karatesë dhe se Federata e Karatesë është në rrugën e duhur.

Mundësi për medalje pati edhe reprezentuesja e Maqedonisë Veronika Kostovska, e cila humbi në meçin e bronztë nga francezja Laura Sivert dhe u rendit në vendin e pestë.

I respektueshëm është edhe vendi i shtatë për ekipin e djemve të të rinjve në kata .

Agjencia për rini dhe sport, në përputhje me rregulloren, i kategorizon sukseset e fituesve të medaljes së bronztë të Petar Spasenoskit, si dhe të vendit të pestë të Veronika Kostovskës.

Fjalimet e tyre për shtyp i patën edhe përzgjedhësi në mundje, Aleksandar Kuzmanovski, si dhe Stojan Andrievski në kata.