Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Печати

100 тениски игралишта

вклучено . Објавено во Проекти

100-teniski-igralishta

Тениските терени ќе бидат поставени север-југ, со тврда подлога за надворешни спортски терени со сертификат од интернационалната тениска федерација ИТФ.

Терените ќе бидат со инфраструктурни приклучоци, оградени со жичана мрежа и околу нив ќе има пристапна патека изработена од бекатон плочки. Покрај тоа ќе можат да се користат и во вечерните часови бидејќи ќе бидат осветлени со рефлектори.


Проектот "100 тениски игралишта" е предвиден и дел е во изградба во следните општини:

  • Ѓорче Петров
  • Зелениково
  • Сарај
  • Карпош
  • Илинден
  • Аеродром
  • Бутел
  • Центар
  • Крива Паланка
  • Куманово
  • Кратово
  • Виница
  • Дојран
  • Валандово
  • Неготино
  • Велес
  • Св.Николе
  • Радовиш
  • Пробиштип
  • Ново Село
  • Василево
  • Kарбинци
  • Македонска Каменица
  • Дебар
  • Вевчани
  • Македонски Брод
  • Прилеп
  • Зајас
  • Битола
  • Ранковце
  • Чаир
  • Кичево
  • Штип
  • Крушево
  • Струмица
  • Гази Баба
  • Делчево
  • Тетово
  • Гостивар
  • Струга
  • Гевгелија
  • Кавадарци
  • Ресен
  • Петровец

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија