Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием на бронзениот Егоров од Европското првенство во борење, Букурешт

Прием на бронзениот Егоров од Европското првенство во борење, Букурешт

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, му го честиташе...

ИКАС 2019 и Европски куп во спуст на дива вода викендов на Матка

ИКАС 2019 и Европски куп во спуст на дива вода викендов на Матка

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод 51-от...

Европска бронза за Емил Павлов

Европска бронза за Емил Павлов

Нашите каратисти имаа успешен настап на Европското првенство во карате, кое...

 Светската танцова елита во Скопје

Светската танцова елита во Скопје

Танцовата федерација во соработка со Агенцијата за млади и спорт и...

Скопје домаќин на Европскиот шаховски шампионат

Скопје домаќин на Европскиот шаховски шампионат

Европскиот шампионат во шах во поединечна конкуренција беше свечено пуштен...

 • Прием на бронзениот Егоров од Европското првенство во борење, Букурешт

  Прием на бронзениот Егоров од Европското првенство во борење, Букурешт

 • ИКАС 2019 и Европски куп во спуст на дива вода викендов на Матка

  ИКАС 2019 и Европски куп во спуст на дива вода викендов на Матка

 • Европска бронза за Емил Павлов

  Европска бронза за Емил Павлов

 • Светската танцова елита во Скопје

  Светската танцова елита во Скопје

 • Скопје домаќин на Европскиот шаховски шампионат

  Скопје домаќин на Европскиот шаховски шампионат

Печати

Реакција на Агенцијата за млади и спорт по повод објавен неавторизиран текст од страна на интернет новинската агенција Курир

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

Во врска со денешниот напис на интернет порталот Курир со наслов: „АМС: РФМ со игнорантски став кон предлогот за трансформација на клубовите во АД“, Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија го истакнува следново:

Најпрво, ја информираме јавноста дека истиот не е на каков било начин авторизиран од страна на директорот на Агенцијата за млади и спорт, заклучок кој би можел да се изведе од појавувањето на неговото име, презиме и функција во органот кој го раководи на крајот од споменатиот напис.

Агенцијата за млади и спорт целосно се согласува со деловите од текстот, но исклучиво со оној во кој се препознаваат определени размислувања насочени кон развој на ракометниот спорт во нашата земја. Од секој, пак, дел, кој на каков било начин би можел да имплицира одредени тенденции кон односната национална спортска федерација, или, пак, во кој некој би можел да заклучи дека провејуваат дисквалификации кон која било личност во федерацијата што од истиот би се почувствувала повикана, Агенцијата за млади и спорт целосно се оградува.

            Во насока на т.н. „трансформација на клубовите во АД“, како што досега неколкупати сме се произнеле, со цел за унапредување на ракометот во нашата земја, притоа почитувајќи ги заложбите на сите чинители одговорни за спроведување и одржување континуиран систем на натпревари во највисок степен во сениорска конкуренција во овие спортови, во интерес на спроведување на Законот за спортот („Сл. Весник на РМ“ бр. 29/02, 66/04, 81/08, 18/11, 51/11 и 64/12), а пред се во интерес на спортот, Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија повторно апелира до секоја повикана страна на брза реакција заради запазување на роковите за исполнување на односните законски обврски.

            Агенцијата за млади и спорт, секако, и понатаму ќе ги следи состојбите по ова прашање и ќе чини се што е во насока на развој на ракометниот спорт. 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија