Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски направи увид во...

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

“Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја...

 • Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

  Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

 • Кошаркарско игралиште во Аеродром

  Кошаркарско игралиште во Аеродром

 • Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

  Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

Печати

Ќе се реконструира спортската сала во Велгошти

вклучено . Објавено во Соопштенија

Владата на Република Македонија преку Агенцијата за млади и спорт обезбеди 20 милиони денари наменети за реконструкција на спортската сала во охридското село Велгошти.

Директорот на Агенцијата, Лазе Поповски, кој денеска заедно со пратениците Хари Шокаровски и Александар Николоски беа во Велгошти, појасни дека сите правни процедури во врска со реконструкцијата на салата се заокружени, така што останува уште да биде избран изведувачот на градежните активности, по што би можела да почне реконстукцијата на објектот.

- Градежните работи очекуваме да завршат за шест месеци и објектот да биде предаден во употреба, истакна Поповски.
Тој потсети дека Агенцијата за млади и спорт во спортска инфраструктура вложи над 20 милиони евра, средства обезбедени од буџетот на Владата.

- Тоа е потврда дека и во услови на светска економска криза во Македонија инвестициите во спортот не застануваат, уште повеќе што статистиката покажува дека еден денар вложен во спортот значи седум денари заштеда во Фондот за здравствено осигурување, додаде тој.

Директорот на Агенцијата за млади и спорт потенцира дека доколку биде обезбедена потребната документација од локалната самоуправа, со почетокот на наредната градежна сезона, односно во март идната година е предвидено да почне и изградбата на затворен базен во рамки на СРЦ „Атина Бојаџи“, со сета попратна инфраструктура и според пропозициите на ФИНА, што би овозможил одржување пливачки и ватерполо натпреварувања.


СО ПОЧИТ,
ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТА

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија