Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Објавен јавниот повик за учество во обука за претприемништво и деловни вештини

Објавен јавниот повик за учество во обука за претприемништво и деловни вештини

Агенцијата за млади и спорт, во насока на развивање на претмприемаштвото...

Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите за млади на Агенцијата за млади и спорт

Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите за млади на Агенцијата за млади и спорт

Агенцијата за млади и спорт, следејќи ги младинските трендови, петти пат по...

Доделена Државната награда за остварување во спортот ,,8-ми септември ''

Доделена Државната награда за остварување во спортот ,,8-ми септември ''

Денес во кристалната сала на Собранието на Република Северна Македонија се...

Агенцијата за млади и спорт со поддршка на младите хемичари

Агенцијата за млади и спорт со поддршка на младите хемичари

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски присуствуваше на...

Одбележан

Одбележан "Ден на млади"

По повод Меѓународниот ден на млади, се одржа настан организиран од страна...

 • Објавен јавниот повик за учество во обука за претприемништво и деловни вештини

  Објавен јавниот повик за учество во обука за претприемништво и деловни вештини

 • Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите за млади на Агенцијата за млади и спорт

  Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите...

 • Доделена Државната награда за остварување во спортот ,,8-ми септември ''

  Доделена Државната награда за остварување во спортот ,,8-ми септември ''

 • Агенцијата за млади и спорт со поддршка на младите хемичари

  Агенцијата за млади и спорт со поддршка на младите хемичари

 • Одбележан

  Одбележан "Ден на млади"

Печати

Агенцијата за млади и спорт обезбеди спортска опрема за учеснците на ОИ Лондон 2012

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

По однос реакциите на одредени репрезентативци - учесници на Олимписките игри Лондон 2012 година за необезбедена спортска опрема сакаме да Ве информираме следново:

Како институција одговорна за развој на македонскиот спорт, Агенцијата води грижа за развој на масовниот спорт, за врвниот спорт, за училишниот спорт, за универзитетскиот спорт, за спортот за лицата со инвалидитет и пречки во развојот. Агенцијата за млади и спорт во спроведувањето на законската регулатива во делот на спортот како нејзини партнери ги има Националните спортски федерации.

Агенцијата за млади и спорт по распишувањето на Конкурсот за реализација на програмите на Националните спортски федерации, ги распределува финансиските средства за националните спортски федерации, во случајот програмата на Атлетска федерација на Македонија во вредност од 2.100.000 денари,која федерација е во првата група на спортови.

Раководството вклучувајќи го тука претседателот, ген.секретар, управниот одбор и други, претставуваат носечки столб во работата и раководењето со Националните спортски федерации.

Токму раководството на Атлетската федерација на Македонија се тие кои покрај предвидените средства од Агенцијата за млади и спорт, треба да обезбедат и други финансиски дотации и средства за работата и реализацијата на програмите на истоимената федерација.

Агенцијата за млади и спорт укажува на репрезентативците-учесници на Олимписките игри Лондон 2012 година, да не потпаѓаат под влијание на одредени личности и со нивното однесување да бидат вистински пример на спортски амбасадори кои ќе ја претставуваат Република Македонија на Олимписките игри Лондон 2012 година.

На крај, сакаме да Ве информираме дека Агенцијата за млади и спорт ќе ја обезбеди дополнителната спортска опрема за настапот на македонските учесници на Олимписките Игри во Лондон 2012 година.

 

                                                                                             СО ПОЧИТ,

                                                                    ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТА

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија