Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

  Музејот на град Скопје е местото каде денес беше отворена изложбата...

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019 година

Агенцијата за млади и спорт (АМС) по шести пат го реализира проектот за...

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Градот Скопје се приклучи на кампањата на Агенцијата за млади и спорт и...

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, на покана на...

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Агенцијата  за млади и спорт продолжува со имплементацијата на...

 • Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

  Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

 • Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

  Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019...

 • Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

  Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

 • Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

  Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на...

 • Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

  Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Печати

Комисија на ракометни стручњаци

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

Агенцијата за млади и спорт (АМС) ја продолжи иницијативата за формирање на Комисии кои ќе имаат советодавна улога во работењето на директорот на АМС и останатите служби во оваа институција.

- Во одлуките кои што ги засегаат спортистите, спортските работници и спортската јавност, потребно е да се слушне гласот на они кои што од законските одредби и околности кои владеат во спортот најмногу го чувствуваат влијанието на тие фактори. Од тие причини покрај Советот за спорт, формираме и Комисии по спортови, а таква е и денес формираната Комисија за ракомет, истакна директорот на АМС Лазар Поповски, на денешната прес-конференција.

Членови на Комисијата за ракомет при АМС се: Данило Брестовац, Ристо Магдинчев и Мартин Клинчаров.
Задачите на оваа комисија се влијание на одлуките и креирањето на политиките кои што ги донесува директорот на АМС, а се однесуваат на ракометот. Првите две активности на новофорнмираната комисија се разгледување на предлозите од ракометните прволигаши од состанокот на 27 јуни и информација околу средби со прволигашките клубови.
Директорот Поповски ги информираше членовите на Комисијата околу имплементацијата на Законот за трансформација на Суперлигашите во акционерски друштва.

- Законот треба да се почитува, екипите да се трансформираат и тоа да се направи со минимални финансиски импликации. АМС ќе ги разгледа предлозите и во зависност дали се правно издржани ќе постапува понатаму. Ќе гледаме да излеземе во пресрет на клубовите колку што е можно повеќе, рече Поповски.

Тој најави посета на ракометните клубови од комисијата на великани и на самиот терен да биде дообјаснат Законот за трансформација.

Членовите на комисијата ја поздравија иницијативата на АМС нагласувајќи дека тоа е вистинскиот пат за развојот на ракометот. Тие очекуваат подигнување на нивото на ракометниот спорт во Македонија.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија