Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски направи увид во...

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

“Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја...

 • Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

  Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

 • Кошаркарско игралиште во Аеродром

  Кошаркарско игралиште во Аеродром

 • Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

  Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

Печати

Пуштени во употреба три нови простории во Средното училиште „Методи Митевски Брицо“

вклучено . Објавено во Соопштенија

Амфитеатар и две нови училници доби Средното училиште за физичка култура „Методи Митевски Брицо“. Покрај редовните ученици новите простории ќе ги користат и над 100 ученици од Спортската академија која од септември стана дел од тоа училиште.

Новите простории денеска ги пуштија во употреба министерот за образование и аука Панче Кралев и директорот на Агенцијата за млади и спорт м-р Лазар Поповски.

Според министерот Кралев, потребата од зголемување на просторните услови уследи по имплементација на проектот за воведување на Академија за спортисти.

- Веруваме дека со овие дополнителни нови просторни услови кои беа изградени со средства од приближно 8 милиони денари од страна на Министерството за образование и наука ќе се реши барањето на овие ученици на Академијата да имаат свои просторни услови, но секако и на сите други ученици кои се дел од училиштето за да може да се изведува наставата тековно и без поголеми проблеми, рече Кралев.
За да се подобрат и условите за тренирање директорот на Агенцијата за млади и спорт најави и изградба на уште една спортска сала.

- Агенцијата за млади и спорт оваа година исто така ќе инвестира средства согласно Програмата за капитални инвестиции и некаде пред крајот на февруари ќе објавиме јавна набавка за изградба на уште една сала која што ќе помогне во изведувањето на образовниот и тренажниот процес на сите учесници во Спортската академија, информира Поповски.

Тој најави дека наскоро Агенцијата ќе излезе со резултатите од истражувањето кои ги постигнале учениците од Спортската академија.

 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија