Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски направи увид во...

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

“Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја...

 • Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

  Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

 • Кошаркарско игралиште во Аеродром

  Кошаркарско игралиште во Аеродром

 • Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

  Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

Печати

Продолжува имплементацијата на проектот „Пороци кај младата популација“

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

Денеска во општината Ѓорче Петров беше остварена средба меѓу Директорот на Агенцијата за млади и спорт, м-р Лазар Поповски, Градоначалникот на општина Ѓорче Петров и Директорите на основните училишта во оваа општина. На средбата беше презентиран проектот „Пороци кај младата популација“, чија основна цел е подигање на свеста на учениците за заштита и превенција од пороците, кои се честа појава кај младите.

Проектот започна во основните училишта во општина Чаир и Шуто Оризари, а во декември 2012 година успешно беше спроведен и во основните училишта во општина Аеродром. Во досегашниот период во рамки на едукативните работилници беа вклучени околу 4000 деца од VI-VIII одделение.

Во месец февруари неговата имплементација продолжува во основните училишта во општина Ѓорче Петров во соработка со општината и основните училишта, каде се очекува да бидат опфатени околу 1000 ученици.

 

Во натамошниот период Агенцијата за млади и спорт ќе продолжи со спроведување на активностите од овој проект и во другите општини во Република Македонија, со што главната цел е охрабрување на младите да ги избегнат негативните појави, истовремено помагајќи им во градењето на здрави животни навики и добро однесување.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија