Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски направи увид во...

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

“Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја...

 • Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

  Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

 • Кошаркарско игралиште во Аеродром

  Кошаркарско игралиште во Аеродром

 • Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

  Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

Печати

Избор на спортисти на Македонија за 2012 година

вклучено . Објавено во Соопштенија

На традиционалната свеченост во МОБ, Сојузот на спортски федерации на Македонија и Агенцијата за млади и спорт им доделија признанија на спортисти поединци и национални тимови кои го одбележаа македонскиот спорт во 2012. година. Во гласањето учествуваа: медиумите, националните спортски федерации, граѓаните и Совет за спорт при АМС.

Фото галерија и резултати од гласањето:

 

Номинација 1

Номинација 2

Номинација 3

Спортист на годината

Наумче  Мојсовски

бодови

Тодор   Гечевски

бодови

Ненад  Манојловски

бодови

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

      Совет за спорт:   

Вкупно:

5

4

3

6

18

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

Совет за спорт:

Вкупно:

3

2

2

3

10

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

Совет за спорт:

Вкупно:

1

1

1

1

4

Спортистка на годината

Оливера Наковска-Бикова

бодови

Гордана Цветковска -Бошевска

бодови

Мирјета Бајрамоска

 бодови

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

Совет за спорт:

Вкупно:

5

4

3

6

18

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

Совет за спорт:

Вкупно:

3

1

1

3

8

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

Совет за спорт:

Вкупно:

1

2

2

1

6


 

Номинација 1

Номинација 2

Номинација 3

Млад спортист на годината

Димитар Ѓорѓиев

бодови

Дејан Манасков

бодови

Крсто       Мишев

бодови

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

Совет за спорт:

Вкупно:

3

4

2

6

15

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

Совет за спорт:

Вкупно:

5

2

3

3

13

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

Совет за спорт:

Вкупно:

1

1

1

1

4

Млада спортистка на годината

Симона Заборска

бодови

Наташа Андонова

бодови

Елена Ливриниќ

бодови

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

Совет за спорт:

Вкупно:

5

4

2

6

17

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

Совет за спорт:

Вкупно:

3

2

1

1

7

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

Совет за спорт:

Вкупно:

1

1

3

3

8

Најуспешен македонски спортист во странстсво

Кирил  Лазаров

бодови

Горан     Пандев

бодови

Перо         Антиќ

бодови

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

Совет за спорт:

Вкупно:

5

4

3

6

18

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

Совет за спорт:

Вкупно:

1

2

1

1

5

Новинари:

НСФ:

Јавно гласање:

Совет за спорт:

Вкупно:

3

1

2

3

9

 

Резултати од екипните спортови:

 

Номинација 1

Номинација 2

Номинација 3

Најуспешен машки национален  тим

Македонски Ракометен

национален тим

 

бодови

 

Македонски Кошаркарски

национален тим

бодови

Македонски Фудбалски

национален тим

бодови

Новинари:

НСФ:

Јавно мислење:

Совет за спорт:

Вкупно:

5

4

3

6

18

Новинари:

НСФ:

Јавно мислење:

Совет за спорт:

Вкупно:

3

2

2

3

10

Новинари:

НСФ:

Јавно мислење:

Совет за спорт:

Вкупно:

1

1

1

1

4

Најуспешна женска репрезентација

Македонски Ракометен национален тим

бодови

Македонски Фудбалски национален  тим У 19

бодови

Македонски Кошаркарски национален   тим У19

бодови

Новинари:

НСФ:

Јавно мислење:

Совет за спорт:

Вкупно:

5

4

3

6

18

Новинари:

НСФ:

Јавно мислење:

Совет за спорт:

Вкупно:

3

2

2

3

10

Новинари:

НСФ:

Јавно мислење:

Совет за спорт:

Вкупно:

1

1

1

1

4

 

 

Номинација 1

Номинација 2

Номинација 3

Најуспешен тренер/ селектор

Бранимир Јовановски

бодови

Звонко Шундовски

бодови

Лино      Червар

бодови

Новинари:

НСФ:

Јавно мислење:

Совет за спорт:

Вкупно:

5

4

2

6

17

Новинари:

НСФ:

Јавно мислење:

Совет за спорт:

Вкупно:

1

1

1

1

4

Новинари:

НСФ:

Јавно мислење:

Совет за спорт:

Вкупно:

3

2

3

3

11

Покрај осумте награди, статуетки за спортски промотори на Македонија во светот добија и ракометниот клуб Металург, фудбалскиот репрезенативец Агим Ибраими и фудбалскиот судија Александар Ставрев. Постхумно ССФМ и Агенцијата за млади и спорт им доделија плакети на долгогодишните спортски дејци Александар Анастасовски Мац и на Славе Атанасовски.

Инаку, во пресрет на главната свеченост, АМС им додели сертификати на 500-те млади спортисти, носители на категоријата спортист – спортска надеж, и ги верификува спортските пензии на носителите на највисокото национално спортско признание.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија