Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски направи увид во...

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

“Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја...

 • Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

  Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

 • Кошаркарско игралиште во Аеродром

  Кошаркарско игралиште во Аеродром

 • Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

  Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

Печати

Директорот Поповски го одбележа Меѓународниот ден на лицата со хендикеп со децата од ПОУ Идинина

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

 

Целта на посетатата беше доделување на донација од спортски реквизити, од страна на Агенцијата за млади и спорт, на ПОУ Иднина.

Директорот Поповски рече дека со оваа донација на дечињата од ПОУ Иднина ќе им се овозможи подобрување на начинот на инскористувањето на слободното време.

- Годишното одбележување на овој ден има за цел да ги промовира разбирањето на потребите на лицата со инвалидност, разбирање на нивните права и промоција на придобивките како резултат на интеграцијата на лицата со инвалидност во секој аспект на политичкиот, социјалниот, економскиот и културниот живот- рече Поповски.

Директорката на ПОУ Идинина, Анета Петровска, рече дека оваа донација е од големо значење на нејзионот училиште, бидејќи спортските реквизити кои ги добиле им биле навистина потребни за секојдневната социјализација на децата.

- Сакам да упатам голема блаодарност од Агенцијата за млади и спорт, која на овој голем ден, Меѓународниот ден на лицата со хендикеп, се сети на дечињата од ПОУ Идинина. Среќни сме што ја добивме оваа донација, бидејќи спортските реквизити кои ни ги подаривте, ни се навистина потребни- рече директорката Петровска.
Донацијата на Агенцијата за млади и спорт, која му ја додели на ПОУ Идинина, се состоеше од пинг-понг маси и сетови со топчиња, фудбалски, кошаркарски, ракометни и одбојкарски топки, дигитален фото-апарат и дигитална камера, шаховски и бејкгемон табли, домино сетови, Guess who adult игри, како и мини-систем DVD, ЛЦД проектор, платно за проектор, како и торбица за проектор.

По повод Меѓународниот ден на лицата со хендикеп, децата од ПОУ Иднина на директорот на АМС и министерот за образование и наука им приредија пригодна манифестација исполнета со песни и игри.

Агенцијата за млади и спорт и понатаму ќе продолжи со своите донации кон институциите на кои им се потребни спортски реквизити. Следната донација ќе биде утре, 04.12.2012 година (вторник) во Посебното основно училиште Д-р Златан Сремец во општината Кисела Вода.

 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија