Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски направи увид во...

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

“Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја...

 • Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

  Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

 • Кошаркарско игралиште во Аеродром

  Кошаркарско игралиште во Аеродром

 • Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

  Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

Печати

Извршена реконструкција на фискултурна сала во ОУ „Страшо Пинџур“ с.Крупиште – Карбинци и на топловодното греење во СОУ „Коле Нехтенин“ во Штип

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

Министерството за образование и наука и Агенцијата за млади и спорт континуирано инвестираат во училишта и спортски објекти во Република Македонија.

Како дел од програмата за изградба и реконструкција на основни училишта во Република Македонија за 2012 година, реконструкцијата на постоечката фискултурна сала во ОУ „Страшо Пинџур“ е предложена од Општина Карбинци како приоритет, со што би се овозможило непречно одвивање на предметот спорт и спортски активности. Со инвестиција во износ од 3.443.198 денари изведени се градежни, градежно-занатски и инсталатерски работи за ставање на фискултурната сала во функција и тоа:
- Нова кровна конструкција и нов покривач од лим
- Нови прозори и врати од ПВЦ профили
- Нова бетонска подлога и под од линолеум
- Нови керамички плочки
- Нова фасада

Целосната спортска опрема во објектот е инвестиција на Агенцијата за млади и спорт.

Со активностите за реконструкција на топловодното греење во СОУ „Коле Нехтенин“ во Штип, кои се изведуваа во текот на Септември и Октомври 2012 година, се имаше за цел да се реши проблемот созададен од долгогодишна употреба на старата цевна мрежа заради што биле набавувани непланирано поголеми количини на нафта. Вредноста на оваа реконструкција е приближно 3 милиони денари, при што со промената на цевната мрежа и новите, посилни циркулациони пумпи, кои се димензионирани според потребите на училиштето ќе се намалат потребните средства за нафта, а со сервисирањето на горилниците ќе се постигне поголем ефект на искористливост на нафтата.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија