Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски направи увид во...

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

“Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја...

 • Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

  Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

 • Кошаркарско игралиште во Аеродром

  Кошаркарско игралиште во Аеродром

 • Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

  Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

Печати

Продолжуваат хуманитарните акции на Агенцијата за млади и спорт

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

Денеска, 20.11. 2012 година, (вторник) директорот на Агенцијата за млади и спорт м-р Лазар Поповски заедно со вработените од секторот млади, донираа спортска опрема, спортски реквизити и социјални игри за потребите на ЈУ Завод за згрижување, воспитување и образование на деца и млади „ Ранка Милановиќ “- Скопје.

Агенцијата донираше четири пинг-понг сетови, 30 пинг-понг топчиња, по четири кошаркарски и фудбалски топки, по две ракометни и одбојкарски топки, два дигитални фото-апарати, една дигитална камера, по шест шаховски табли и бакгејмон дрвени табли, по четири домино сетови и Guess who adult игри, како и по еден мини систем DVD, ЛЦД Проектор, платно за проектор, како и торбица за проектор.  

                       

Целта на донацијата е да се поттикне спортската иницијатива и социјализацијата кај штитениците на ЈУ Завод за згрижување, воспитување и образование на деца и млади „ Ранка Милановиќ “- Скопје.

Воедно, ова е само еден дел од акцијата која Агенцијата за млади и спорт ја започна со Домот за деца без родители  11 Октомври, а истата ќе продолжи во петок 23.11.2012 во ЈУ за згрижување на деца со воспитно-социјални проблеми 26 Мај. 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија