Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски направи увид во...

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

“Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја...

 • Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

  Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

 • Кошаркарско игралиште во Аеродром

  Кошаркарско игралиште во Аеродром

 • Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

  Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

Печати

Промотивна акција по повод "Ден на дрвото"

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

Денеска во 12 часот и 30 минути, директорот на Агенцијата за млади и спорт, м-р Лазар Поповски, заедно со градоначалникот на општината Центар Владимир Тодоровиќ, како и претставниците од Ден на дрвото, во основното училиште Коле Неделковски ги засадија првите промотивни дрвца од овогодинешната десетта акција која ќе се огранизира под мотото Спортски е да се сади.

Акцијата за Денот на дрвото се одржува по десетти пат, петта година по ред. Главното садење ќе се случи на 21 ноември, следната среда, а ќе бидат засадени 3,2 милиони девца од видот на чемпрес, бор и даб. Со акцијата ќе бидат пошумени 800 илјади хектари.

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, м-р Поповски, рече дека спортистите треба да ги мотивираат граѓаните масовно да и се приклучат на акцијата.

-         Оваа акција заедно со граѓаните ќе садат и најдобрите македонски спортисти што треба да претставува мотив плус за граѓаните помасновно да се вклучат во раззеленувањето на Македонија. Потребно е сите да се вклучиме во акциите од овој тип бидејќи на тој начин ќе им оставиме позелена Македонија на идните генерации- рече Поповски.

На денешното промотивно садење пред големата акција на 21-ви ноември, дрвца засадија и дел од македонските спортисти, како фудбалерите на ФК Вардар, Остоја Стјепановиќ, Милан Илиевски и Раденко Бојовиќ, кошаркарите на КК Работнички Џон Шарпер, Јане Петровски и Ненад Зивчевиќ и македонскиот боксер Вели Мумин.

 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија