Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Вклучете се во „Европската недела на спорт”

Вклучете се во „Европската недела на спорт”

„Европска недела на спортот” е проект на Европска Унија, во...

Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

Поштенска марка по повод историскиот настап на македонските фудбалери на...

Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

Агенцијата за млади и спорт во делот на активности за млади, како и секоја...

Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

Од 24-30 мај во Лимасол, Кипар ќе се одржи Европско првенство во Самбо...

Каратистите на Европско во Пореч

Каратистите на Европско во Пореч

Сениорската карате репрезентација ќе учествува на Европско карате првенство...

 • Вклучете се во „Европската недела на спорт”

  Вклучете се во „Европската недела на спорт”

 • Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

  Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

 • Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

  Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

 • Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

  Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

 • Каратистите на Европско во Пореч

  Каратистите на Европско во Пореч

Печати

Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams sambo 1
Од 24-30 мај во Лимасол, Кипар ќе се одржи Европско првенство во Самбо (комбат, спорт и жени) за јуниори и сениори.
По тој повод Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција, на која покрај директорот Наумче Мојсовски присуствуваше и дел од делегацијата која ќе патува за Кипар,

Нашата селекција ке учествува со 5 натпреварувачи:Во сениорска Конкуренција ке учествуват Бобан Данов во спорт самбо во категорија +98 кг. и Маја Бобан во категорија 72 кг. Тренер на екипата ќе биде Ердал Факиќ.
Во јуниорска Конкуренција ќе учествува Омар Факиќ во категорија +87 кг, Бернард Реџиќ во категорија 78 кг. и Алберт Реџиќ во категорија 72 кг. Тренер на екипата е Славчо Тодоров. Истот така ке се одржи и меѓународен семинар за судии на кој ќе учествува Славчо Тодоров кој ќе полага за меѓународен судија

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија