Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски направи увид во...

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

“Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја...

 • Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

  Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

 • Кошаркарско игралиште во Аеродром

  Кошаркарско игралиште во Аеродром

 • Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

  Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

Печати

Донација од страна на АМС за Домот за деца без родители "11 Октомври"

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

Денеска, 02.11.2012 година,  директорот на Агенцијата за млади и спорт, м-р Лазар Поповски, го посети Домот за деца без родители 11 Октомври.Целта на оваа посета беше донација на спортски реквизити, односно две пинг-понг маси, шест пинг-понг сетови, 36 пинг-понг топчиња, четири фудбалски топки, четири кошаркарски топки, по две ракометни и одбојкарски топки, два дигитални фото-апарати, една дигитална камера, шест шаховски табли, четири домино сетови, четири “Guess who adult” социјални игри, како и еден мини систем ДВД.

Директорот Поповски нагласи дека  овој проект за доделување на спортска опрема на оние кои им е најмногу потребно, кој го спроведува Владата на Република Македонија преку Агенцијата за млади и спорт ќе продолжи и во следните неколку недели.

Проектот за доделување на спортска опрема на оние на кои им е најпотребна ќе продолжи понатаму, односно и во следните неколку недели. Бидејќи да се спротува значи да се почитуваат вистинските вредности, а тука има многу деца кои сега тренираат во спортски клубови и се љубители на спортот. Се надева дека со оваа донација нивната љубов и страст кон спортотќе се зголеми-рече Поповски.

Директорката на Домот за деца без родители 11 Октомврки Ристенка  Атанасова, потврди дека децата кои се сместени во овој дом се спортски активни. Атанасова смета дека со оваа донација ќе се зголеми нивната љубов кон спортот.

Нашата соработка со Агенцијата за млади и спорт ќе продолжи и понатака. За 10 работни дена ќе започнеме и со реализацијата на проектот за спортски едукатор каде стручно спортско лице ќе биде директно вклучено во секојдневниот живот на децата. Спортскиот едукатор ќе има за цел да ги мотивира децата и да води грижа за нивниот спортски профил-додаде директорката Атанасова.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија