Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски направи увид во...

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

“Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја...

 • Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

  Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

 • Кошаркарско игралиште во Аеродром

  Кошаркарско игралиште во Аеродром

 • Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

  Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

Печати

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

ams inovator

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот најдобар млад иноватор Горјан Јовановски, креаторот на апликацијата Мој Воздух кој ја освои Европската награда за 2020 во категоријата за млади до 30 години.

ams inovator

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот најдобар млад иноватор Горјан Јовановски, креаторот на апликацијата МојВоздух кој ја освои Европската награда за 2020 во категоријата за млади до 30 години.
На средбата директорот од страна на Горјан беше информиран за World Summit Awards, коишто беа доделени во рамките на Европскиот фестивал на млади иноватори во Грац каде нашиот 27 годишен софтверски инженер и еко активист од Скопје победи во конкуренција на голем број иноватори до 30 години, како и за проектите кои ги спроведува во и надвор од нашата земја, за претстојните планови и идеи за подобро општество.
Чест ми е што можам да бидам во друштво на млади и успешни луѓе кои имаат идеја за подобро општество, искрено упатувам апел и ги охрабрувам да го следат примерот на Горјан и да се обидат идејата да ја претворат во реалност. – Истакна Мојсовски.
Агенцијата за млади и спорт во рамки на проектот млади таленти, доделува финансиски средства во висина од две просечни плати на Млади талентирани лица кои освоиле награда на меѓународни натпревари.


На средбата директорот од страна на Горјан беше информиран за World Summit Awards, коишто беа доделени во рамките на Европскиот фестивал на млади иноватори во Грац каде нашиот 27 годишен софтверски инженер и еко активист од Скопје победи во конкуренција на голем број иноватори до 30 години, како и за проектите кои ги спроведува во и надвор од нашата земја, за претстојните планови и идеи за подобро општество.
Чест ми е што можам да бидам во друштво на млади и успешни луѓе кои имаат идеја за подобро општество, искрено упатувам апел и ги охрабрувам да го следат примерот на Горјан и да се обидат идејата да ја претворат во реалност. – Истакна Мојсовски.
Агенцијата за млади и спорт во рамки на проектот млади таленти, доделува финансиски средства во висина од две просечни плати на Млади талентирани лица кои освоиле награда на меѓународни натпревари.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија