Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Вклучете се во „Европската недела на спорт”

Вклучете се во „Европската недела на спорт”

„Европска недела на спортот” е проект на Европска Унија, во...

Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

Поштенска марка по повод историскиот настап на македонските фудбалери на...

Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

Агенцијата за млади и спорт во делот на активности за млади, како и секоја...

Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

Од 24-30 мај во Лимасол, Кипар ќе се одржи Европско првенство во Самбо...

Каратистите на Европско во Пореч

Каратистите на Европско во Пореч

Сениорската карате репрезентација ќе учествува на Европско карате првенство...

 • Вклучете се во „Европската недела на спорт”

  Вклучете се во „Европската недела на спорт”

 • Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

  Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

 • Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

  Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

 • Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

  Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

 • Каратистите на Европско во Пореч

  Каратистите на Европско во Пореч

Печати

Агенцијата за млади и спорт продолжува со реализација на проекти за млади

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams poe

Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја поттикнат поетската кретивноста на младите.По тој повод, денес во просториите на АМС се доделија наградите за најдобрите творби.

Директорот Наумче Мојсовски ги поздрави младите поети и им честиташе за инспиративните мислии истакна дека пријатно е чувството да се биде со толку инспиративни млади луѓе, кои своите мисли ги преточуваат на лист хартија и творат поезија.

Пристигнатите творби беа разгледувани и оценувани од страна на стручната комисија во состав Кристина Николовска - претседател, Христо Петревски и Весна Мојсовска Чепишкова, имаа тешка задача да ги одбере најдобрите

Најдобрите во категоријата од 15 до 20 години: Вероника Гијовска со творбата под наслов „Се што сакав да ти кажам’’ првонаградена, Хава Куртиши со творбата под наслов „А thua’’(„Дали“) беше второ наградена, додека пак творбата со наслов „Златно јаболко“ на авторот Ана Младеноска беше трето наградена.

Додека во повзрасната категорија од 21 до 29 години првонаградена творба беше „ Битисување од љубов“ од автор Емилија Карафилоска, „На мојата љубена Јунона “ на авторот Марија Младеноска беше второнаградена, а третонаградена беше Ивана Јанева со творба „Ехо на тишината“.

 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија