Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

  Музејот на град Скопје е местото каде денес беше отворена изложбата...

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019 година

Агенцијата за млади и спорт (АМС) по шести пат го реализира проектот за...

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Градот Скопје се приклучи на кампањата на Агенцијата за млади и спорт и...

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, на покана на...

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Агенцијата  за млади и спорт продолжува со имплементацијата на...

 • Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

  Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

 • Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

  Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019...

 • Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

  Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

 • Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

  Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на...

 • Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

  Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Печати

Увид во градежните активности во Општина Штип

вклучено . Објавено во Соопштенија

Директорот на Агенција за млади и спорт, Дарко Каевски заедно со градоначланикот на Општина Штип, Благој Бочварски направи увид во градежните активности за изградба на затворениот пливачки базен и Кошаркарското 3х3 игралиште во Општина Штип.

Изградбата на затворениот пливачки базен, кој е дел од најголемиот капитален проект на АМС во делот на спортската инфраструктура во моментов е во напредна фаза, градежните работи се одвиваат интензивно и ќе биде подготвен за употреба пред предвидениот рок. Пливачкиот базен е можност за младите од Штип да го практикуваат еден од најздравите спортови - пливањето, а со тоа да имаат и еднаква шанса покрај рекреативното пливање, да го изберат овој спорт како своја професионална определба.

 

dk1

 

Баскет игралиштeто ќе бидe комплетно опременo и ќе ги задоволува FIBA стандардите, со светилки со штедлив избор на светлина како и мал спортски семафор. Со поставувањето на игралиштето ќе се зголеми практикувањето на кошарката и како рекреативен спорт, но поради предвидените стандарди кои треба да ги исполнуваат истите ќе може да се користат и за официјални натпревари во Уличен басет (street basket).

Изградбата на овие игралишта според рокот во договорот е 4 месеци, но со моменталното динамично темпо на работа тие ќе бидат на располагање на младите од оваа општина за 2 месеци.

Освен во Општина Штип, кошаркарските игралишта се планирани и во 9 други општини.

 

 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија