Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски направи увид во...

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

“Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја...

 • Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

  Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

 • Кошаркарско игралиште во Аеродром

  Кошаркарско игралиште во Аеродром

 • Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

  Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

Печати

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019 година

вклучено . Објавено во Соопштенија

 78228283 1925808760897020 6371454275603660800 n

Агенцијата за млади и спорт (АМС) по шести пат го реализира проектот за најдобри млади поети, каде интересот оваа година беше преголем по објавениот Конкурс.По тој повод, денес, во просториите на АМС се доделија наградите за најдобрите творби, кои добија симболични награди во износ од 20 илјади денари за прво место, 15 илјади денари за второ место и 10 илјади денари за трето место.

Директорот Дарко Каевски ги поздрави младите поети и им честиташе за инспиративните мисли кои ги преточија на хартија и додаде дека е пријатно изненаден од заинтересираноста за учество на младите на Конкурсот за млади поети.

- Пријатно е чувството да се биде со толку инспиративни млади луѓе, кои своите мисли ги преточуваат на лист хартија и творат поезија. И оваа година пристигнаа голем број творби, кој се надевам дека од година во годинаа ќе има тенденција на зголемување. Стручната комисија во состав Христо Петревски- претседател, Весна Мојсовска Чепишкова, Кристина Николовска, Севдаил Демири и Делвина Керлуку имаа тешка задача да ги одбере најдобрите. Меѓутоа заклучокот е дека сите млади кои творат се победници, зошто како што рекле постарите ,,убавиот збор железни врати отвора” истакна Каевски.

На крајот, тој им подели награди на најдобрите во категоријата од 15 до 20 години: Ана Младеновска со творбата под наслов ,,Еднорог и Венера”, прво место, Лиле Стефановска со творбата под наслов ,,Слушни ја тишината‘‘ беше второнаградена, додека пак творбата со наслов,,Мојата сакана‘‘ на авторот Беса Мениши беше третонаградена.

Додека во повозрасната категорија од 21 до 29 години првонаградена творба беше ,,Гатанка” од авторот Лина Дамјан,  ,,Рожби на светот” на авторот Андријана Пецова беше второнаградена, а третонаградена беше Мануела Златкова со творбата ,,Уште од раѓање‘‘.

ње‘‘.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија