Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

  Музејот на град Скопје е местото каде денес беше отворена изложбата...

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019 година

Агенцијата за млади и спорт (АМС) по шести пат го реализира проектот за...

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Градот Скопје се приклучи на кампањата на Агенцијата за млади и спорт и...

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, на покана на...

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Агенцијата  за млади и спорт продолжува со имплементацијата на...

 • Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

  Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

 • Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

  Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019...

 • Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

  Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

 • Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

  Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на...

 • Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

  Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Печати

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

вклучено . Објавено во Соопштенија

Stop nasilstvo 4

Градот Скопје се приклучи на кампањата на Агенцијата за млади и спорт и Министерството за внатрешни работи за спречување на насилството од каков било вид, со посебен осврт на меѓуврсничкото насилство и говорот на омраза. За целите и активностите што се преземаат како дел од оваа кампања на прес-конференцијата што денеска се одржа во просториите на Град Скопје зборуваа градоначалникот Петре Шилегов, заменик-министерот за внатрешни работи, Агим Нухиу и директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски.

Каевски во своето обраќање се осврна дека со продолжување на оваа кампања ќе се работи на подигање на свеста кај младите луѓе за говорот на омраза како еден вид на насилство кое што често може да повреди посилно од физичкото насилство и да остави тешки психички последици.

- Светската здравствена организација потенцира дека насилството има долгорочни последици на психичкото и физичкото здравје кај младите. Жртвите на насилство често не го пријавуваат нападот. Сведоците понекогаш одбиваат да преземат нешто. Поради тоа заедно мора да го запреме тоа и да го искорениме уште во самиот старт.  Токму затоа сме тука, да упатиме јасна и недвосмислена порака до сите млади, никогаш, ама никогаш, да не предизвикуваат, да не поттикнуваат и да не потпалуваат ситуации каде на крајот сите ќе бидат губитници. Таквото однесување е неприфатливо за младиот човек. Со брендирањето на автобусот, кој е дел од кампањата, сакаме да допреме до младиот човек, да му ги доближиме последиците од секое такво однесување и заедно со младите да свртиме нова страница во животот, а тоа се пријателствата, дружењата и меѓусебната почит, - изјави Каевски.

,,Насилството раѓа насилство, сопри го, не го разгорувај” е кампања која Агенцијата за млади и спорт ја започна уште минатата година со промовирање видео записи на тема ,,СТОП на насилството и омразата”, а денес продолжува преку брендирање на автобусите со логото на истата за поголема достапност до младите.

Stop nasilstvo 2

Stop nasilstvo 7

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија