Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

  Музејот на град Скопје е местото каде денес беше отворена изложбата...

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019 година

Агенцијата за млади и спорт (АМС) по шести пат го реализира проектот за...

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Градот Скопје се приклучи на кампањата на Агенцијата за млади и спорт и...

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, на покана на...

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Агенцијата  за млади и спорт продолжува со имплементацијата на...

 • Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

  Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

 • Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

  Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019...

 • Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

  Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

 • Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

  Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на...

 • Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

  Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Печати

Агенцијата за млади и спорт со поддршка на младите хемичари

вклучено . Објавено во Соопштенија


ams pmf h

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски присуствуваше на Институтот за Хемија при Природно математичкиот факултет, по повод одличното претставувањето на нашите млади хемичари на 51 олимпијада по Хемија, во Париз, Франција.
51-та Меѓународна олимпијада по хемија, се одржа на крајот на јули, со учество на 309 ученици од 80 држави од целиот свет, и истата влегува во топ три олимпијада од областа на образование.
Остварени се одлични резултати на нашите учесници Александар Трајковски, Руфија Идризовска и добитниците на бронзени одличја Стефан Стојковиќ и Стефан Дамчевски.
Одличен резултат е обезбеден и во експерименталниот дел, каде се остварени 97% успешност.
Тимот беше финансиски поддржан од страна на Агенцијата за млади и спорт и Фондот за иновации и технолошки развој.
Успехот на нашите млади хемичари е дотолку поголем, ако се земе фактот дека ова е година на периодниот систем, 150 години од неговото составување, како и 100 годишнината од постоење на IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry) - најголемата хемиска организација.
Агенцијата за млади и спорт останува на страната на младите.

ams pmf

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија