Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Објавен јавниот повик за учество во обука за претприемништво и деловни вештини

Објавен јавниот повик за учество во обука за претприемништво и деловни вештини

Агенцијата за млади и спорт, во насока на развивање на претмприемаштвото...

Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите за млади на Агенцијата за млади и спорт

Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите за млади на Агенцијата за млади и спорт

Агенцијата за млади и спорт, следејќи ги младинските трендови, петти пат по...

Доделена Државната награда за остварување во спортот ,,8-ми септември ''

Доделена Државната награда за остварување во спортот ,,8-ми септември ''

Денес во кристалната сала на Собранието на Република Северна Македонија се...

Агенцијата за млади и спорт со поддршка на младите хемичари

Агенцијата за млади и спорт со поддршка на младите хемичари

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски присуствуваше на...

Одбележан

Одбележан "Ден на млади"

По повод Меѓународниот ден на млади, се одржа настан организиран од страна...

 • Објавен јавниот повик за учество во обука за претприемништво и деловни вештини

  Објавен јавниот повик за учество во обука за претприемништво и деловни вештини

 • Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите за млади на Агенцијата за млади и спорт

  Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите...

 • Доделена Државната награда за остварување во спортот ,,8-ми септември ''

  Доделена Државната награда за остварување во спортот ,,8-ми септември ''

 • Агенцијата за млади и спорт со поддршка на младите хемичари

  Агенцијата за млади и спорт со поддршка на младите хемичари

 • Одбележан

  Одбележан "Ден на млади"

Печати

Доделени спортски ваучери за Националните спортски федерации

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams vau

Агенцијата за млади и спорт ги додели ваучерите за Националните спортски федерации, мерка која беше одамна најавена, а е во насока на подобрување на работата на спортските федерации, преку изнаоѓање партнери за соработка кои ќе ги искористат поволностите од законот за ослободување од законот за добивка.

Доделувањето на ваучерите беше во просториите на Агенцијата за млади и спорт од страна на директорот на АМС, Дарко Каевски, советникот за спорт при Владата, Даниел Димевски, како и раководителот на секторот спорт при АМС, Томислав Андоновски.

-Ова е всушност повик до сите компании да помогнат во реализација на средствата од спортските ваучери. Благодарност до премиерот на државата, УЈП, Министерството за финансии, советниците за спорт во владата на РСМ, како и до сите членови на посебната комисија при АМС, изјави Каевски.

Тој додаде дека е планиран и караван на мотивирање на приватните сопственици, да вложуваат средства во спортот.

Советникот за спорт во владата на РСМ, Даниел Димевски додаде неколку информации во делот на искористување на средствата, кои ќе има можност да се користат веднаш, а потенцираше дека се отворени за соработка со сите спортски институции во делот на изнаоѓање партнери за соработка, во колку имаат проблем во тој дел.

Мерката за поттикнување во спортот од сегашните 6 милиони, има тенденција да прерасне во 10 милиони евра, додавајќи дека ова е пилот проект, а вети и посебни мерки насочени кон врвните спортските клубови кои имаат настапи на меѓународен план.

Со внимателно обработени податоци, направена е детална анализа и одредена е висината на вредноста на ваучерот.

Така на пример, РФМ доби ваучер од 15.291.540, Кошаркарска федерација доби ваучер од 12.511.000, а Одбојкарска федерација 10.426.000 ден.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија