Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

По повод Меѓународниот ден на лица со посебни потреби, Агенцијата за млади...

Фитнес зона во Општина Центар

Фитнес зона во Општина Центар

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски, во присуство на...

Гази Баба доби фитнес зона

Гази Баба доби фитнес зона

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски заедно со...

70 години Спортска Стрелачка Федерација

70 години Спортска Стрелачка Федерација

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски организираше прием...

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Денес во просториите на Агенцијата за млади и спорт (АМС) беше организиран...

 • Меѓународен ден на лица со посебни потреби

  Меѓународен ден на лица со посебни потреби

 • Фитнес зона во Општина Центар

  Фитнес зона во Општина Центар

 • Гази Баба доби фитнес зона

  Гази Баба доби фитнес зона

 • 70 години Спортска Стрелачка Федерација

  70 години Спортска Стрелачка Федерација

 • Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

  Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Печати

Меѓународен турнир “Бранко Хаџи Иљоски Чајка”

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams pres dk cajka w2

Турнирот во Одбојка “БРАНКО ХАЏИ ИЉОСКИ ЧАЈКА”, ќе се одржи 4пат, а Агенцијата за млади и спорт останува на патеката на поддржување на манифестации со долгогодишни традиции.

-Овој турнир е празник за одбојката во Македонија и градот Тетово, уште од далечната 1975 година, и е една од најстарите манифестации во Македонија.

Морам да ја истакнам мојата благодарност до семејството Хаџи- Иљоски, како и до медиумите кои учествуваат во промоција и поддршка на овој спортски настан, што условува континуитет во оддржување и постоење на најстарите македонски  спортски манифестации, истакна Каевски.

Тој ги покани сите вљубеници во одбојката и спортот воопшто да бидат дел од оваа спортска манифестација.

Свои обраќања имаа и претставници од Одбојкарската федерација на Македонија и организациониот одбор на турнирот, кои истакнаа дека овој турнир претставува историја на одбојката во Македонија и одлична можност за сите вљубеници на одбојката во Тетово и пошироко да присуствуваат на одлични одбојкарски натпревари.

Покрај тимовите на ОК Работнички од Скопје, ОК Универзитети во Тетово и OK“ Бами Кор од Тетово, ќе настапи и ОК Рудар- Пљевља од Црна Гора, со што овој турнир ќе добие меѓународна димензија.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија