Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

По повод Меѓународниот ден на лица со посебни потреби, Агенцијата за млади...

Фитнес зона во Општина Центар

Фитнес зона во Општина Центар

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски, во присуство на...

Гази Баба доби фитнес зона

Гази Баба доби фитнес зона

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски заедно со...

70 години Спортска Стрелачка Федерација

70 години Спортска Стрелачка Федерација

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски организираше прием...

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Денес во просториите на Агенцијата за млади и спорт (АМС) беше организиран...

 • Меѓународен ден на лица со посебни потреби

  Меѓународен ден на лица со посебни потреби

 • Фитнес зона во Општина Центар

  Фитнес зона во Општина Центар

 • Гази Баба доби фитнес зона

  Гази Баба доби фитнес зона

 • 70 години Спортска Стрелачка Федерација

  70 години Спортска Стрелачка Федерација

 • Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

  Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Печати

Наградени најдобрите ,,Млади Уметници”

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams izlozba

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски на свеченоста по повод проектот ,,Млади Уметници”ги додели наградите и со тоа ја означи за отворена изложбата од пристигнатите дела на млади автори во Националната галерија на Македонија, објект Мала Станица.

Проектот ,,Млади Уметници" започна со објавување Конкурс од страна на Агенцијата за млади и спорт во пет категории (сликарство, скулптура, фотографија, графика и графички дизајн) каде независна комисија од познати уметници ги избра најдобрите. Сите заинтересирани љубители на уметноста, авторските дела на младите уметници, можат да ги погледнат во Националната галерија на Македонија, објект Мала Станица-2.

Наградени  се следниве млади уметници:                                                                  

Софија Симјановска – сликарство                                           Беатрис Петровска - сликарство

(категорија од 15 до 20 години)                                                (категорија од 21 до 29 години)

Никола Стојановски – сликарство                                            Лина Дамјан - сликарство

(категорија од 15 до 20 години)                                                (категорија од 21 до 29 години)

Јана Бутеска – сликарство                                                      Ирина Крстевска - фотографија

(категорија од 15 до 20 години)                                                (категорија од 21 до 29 години)

Димитар Пренџов – сликарство                                               Иван Магленов – графички дизајн

(категорија од 15 до 20 години)                                                (категорија од 21 до 29 години)

Јован Петкоски – фотографија                                                            Ана Спасова - графика

(категорија од 15 до 20 години)                                                (категорија од 21 до 29 години)

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија