Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

По повод Меѓународниот ден на лица со посебни потреби, Агенцијата за млади...

Фитнес зона во Општина Центар

Фитнес зона во Општина Центар

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски, во присуство на...

Гази Баба доби фитнес зона

Гази Баба доби фитнес зона

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски заедно со...

70 години Спортска Стрелачка Федерација

70 години Спортска Стрелачка Федерација

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски организираше прием...

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Денес во просториите на Агенцијата за млади и спорт (АМС) беше организиран...

 • Меѓународен ден на лица со посебни потреби

  Меѓународен ден на лица со посебни потреби

 • Фитнес зона во Општина Центар

  Фитнес зона во Општина Центар

 • Гази Баба доби фитнес зона

  Гази Баба доби фитнес зона

 • 70 години Спортска Стрелачка Федерација

  70 години Спортска Стрелачка Федерација

 • Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

  Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Печати

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams dk deca

По повод Меѓународниот ден на лица со посебни потреби, Агенцијата за млади и спорт изработи календар за 2019 година со творби од децата со хендикеп, кои на предходно објавениот конкурс доставија свои дела.

Настанот го одбележавме во ОУ “Невена Георгиева Дуња”, а истиот беше  своевидна промоција на календарот, но и дружба со децата со посебни потреби.

-Сакам да истакнам дека Агенција за млади и спорт целосно ги поддржува лицата со хендикеп преку многубројни активности низ годината, и да порачам да не дозволиме 3 декември да биде само еден ден во годината, да придонесуваме кон обезбедување на инклузивност и еднаквост, “Секој ден е 3-ти декември”, изјави Дарко Каевски, директор на Агенцијата за млади и спорт.

Со овој настан Агенцијата за млади и спорт дава свој допринос во подигнување на свеста за потребите на лицата со хендикеп, но и нивна интеграција во секојдневниот живот.

Меѓународниот ден на лицата со хендикеп секоја година се одбележува на 3 декември низ целиот свет. Темата за оваа година е "Оспособување на лицата со попреченост и обезбедување инклузивност и еднаквост".

Разните мерки кои ги превземаат од Владата на Р.М. и ние како Агенција за млади и спорт се фокусираат токму на зајакнување на лицата со попреченост за инклузивен, правичен и одржлив развој.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија