Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

По повод Меѓународниот ден на лица со посебни потреби, Агенцијата за млади...

Фитнес зона во Општина Центар

Фитнес зона во Општина Центар

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски, во присуство на...

Гази Баба доби фитнес зона

Гази Баба доби фитнес зона

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски заедно со...

70 години Спортска Стрелачка Федерација

70 години Спортска Стрелачка Федерација

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски организираше прием...

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Денес во просториите на Агенцијата за млади и спорт (АМС) беше организиран...

 • Меѓународен ден на лица со посебни потреби

  Меѓународен ден на лица со посебни потреби

 • Фитнес зона во Општина Центар

  Фитнес зона во Општина Центар

 • Гази Баба доби фитнес зона

  Гази Баба доби фитнес зона

 • 70 години Спортска Стрелачка Федерација

  70 години Спортска Стрелачка Федерација

 • Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

  Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Печати

Францускиот амбасадор во Македонија домаќин на состанокот за поддршка на RYCO

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams dk fr amb

Темата на состанокот беше изнаоѓање изводливи начини за понатамошно зајакнување на меѓусебната соработка за RYCO (регионална канцеларија за младинска соработка на Западен Балкан и нејзините поддржувачи во Македонија. Ова беше дискутирано на работниот состанок во резиденцијата на амбасадорот на Франција во Македонија, г-дин Кристијан Тимоние.

Македонскиот министер за образование и наука, Арбен Адеми, претставникот на македонското Министерство за надворешни работи Елена Грабул, како и директорот на Агенција за млади и спорт Дарко Каевски, ја изразија својата континуирана посветеност RYCO да биде зајакнатна национално ниво и ја истакнаа својата подготвеност да се промовира RYCO и неговата работа и надвор од земјите на Западен Балкан.

Со вакви средби, RYCO локалната подружница во Македонија станува дел од процесите на креирање политики на национално и регионално ниво.

Идеи и предлози од македонските министерства, како и Амбасадата на Франција се повеќе од добредојдени, RYCO локалната филијала со директорот во Македонија г-дин Алберт Хани ги информира учесниците на состанокот за тоа што го прави RYCO во моментот, од поддржаните проекти за RYCO , првиот Отворен повик за предлог проекти.

RYCO локалната подружница во Македонија се заблагодари на Амбасадата на Франција за олеснување на целокупниот процес на RYCO, особено наамбасадорот Тимоние, но и неговиот персонал, аташе г-ѓа Џули Маврал, директор на Францускиот културен центар Емануел Рембер и културен аташе г-дин Бранко Чобанов.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија