Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски направи увид во...

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

“Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја...

 • Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

  Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

 • Кошаркарско игралиште во Аеродром

  Кошаркарско игралиште во Аеродром

 • Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

  Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

Печати

Проект за развој на спортската култура кај најмладите

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

Агенцијата за млади и спорт во периодот од октомври 2012 до јуни 2013 ќе даде поддршка на еден  интересен  и веројатно пионерски проект од областа на спортската едукација на најмладите.

Станува збор за едукативни работилници кои ќе бидат реализирани од страна на Македонското Монтесори Здружение, во духот и по принципите на Монтесори педагогијата. Планирани се десет саботни работилници, составени од 15 деца,  под водство на двајца Монтесори педагози. На децата ќе им биде понудено едно поинакво запознавање со различните спортови.  

Главната цел на овие работилници е да се побуди интересот кај децата уште од најрана возраст за тренирање или рекреативно практикување на одреден спорт. Работилниците се концепирани така што децата би се стекнале со теоретско и практично знаење за поединечните спортови. На тој начин децата ќе имаат можност самите да учествуваат во изборот на спорт со кој ќе се занимаваат, но и да добијат и многу интересни информации за настанувањето на одреден спорт, неговиот развој, најпознатите спортисти, светските и олимписките рекорди и слично.

Посебен осврт ќе биде ставен и на развојот на спортот во Македонија, познати спортисти, клубови, рекорди и постигнувања.

Повеќе информации за работилниците и начинот на пријавување може да добиете на страната на Македонското Монтесори Здружение www.montessori-macedonia.org или преку e-mail:   Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија