Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

“Стоп на пороците кај младата популација”

“Стоп на пороците кај младата популација”

Агенцијата за млади и спорт продолжува со имплементацијата на Проектот...

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

По повод отпочнувањето на процесот за креирање на Законот за млади, вчера...

Соопштение

Соопштение

Агенцијата за млади и спорт за прв пат аплицираше за проект во Европската...

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Денеска, директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски оствари...

 • “Стоп на пороците кај младата популација”

  “Стоп на пороците кај младата популација”

 • Одржан прв јавен настан за Закон за млади

  Одржан прв јавен настан за Закон за млади

 • Соопштение

  Соопштение

 • Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

  Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Печати

Конкурс за студирање во Руската федерација

вклучено . Објавено во Соопштенија

Амбасадата на Руската федерација информира за можноста за плицирање на младите за студирање во Русија.

Станува збор за 40 стипендии, кои освен студирање ќе покријат и сместување, во зависност од образовните институции спремни да примат странски државјани на обучување. Регистрација на кандидатите и пополнување на анкетата може да се извршина Russia.Study(http://www.russia.study).

Како што информираат од Амбасадата на Руската федерација, потребни документи за учество во интервјуто се:

- Целосно пополнета анкета.

- Копија од пасошот од РепубликаМакедонија (за рускидржавјани исто такакопија од пасошот од 

  РускатаФедерација).

- Копија на документи за образование и (или) квалификации ако во моментот на формирање на

 досието недостасува диплома (за која е во тек образованието) тогаш да се достави документ или

 диплома како доказ од претходното образование (последнотосвидетелство).

- Дополнителни документи (награди, благодарници и слично) – по желба.

 Регистрација на кандидатите во електронскиот систем на Russia.Study (http://www.russia.study), пополнување на анкетата и прикачување на скениранидокументи кои што се потребни за учествување на конкурсот (крајниот рок е 16 март).

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија