Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

“Стоп на пороците кај младата популација”

“Стоп на пороците кај младата популација”

Агенцијата за млади и спорт продолжува со имплементацијата на Проектот...

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

По повод отпочнувањето на процесот за креирање на Законот за млади, вчера...

Соопштение

Соопштение

Агенцијата за млади и спорт за прв пат аплицираше за проект во Европската...

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Денеска, директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски оствари...

 • “Стоп на пороците кај младата популација”

  “Стоп на пороците кај младата популација”

 • Одржан прв јавен настан за Закон за млади

  Одржан прв јавен настан за Закон за млади

 • Соопштение

  Соопштение

 • Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

  Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Печати

Волонтерски центар "Скопје" во АМС

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams mladi sredba web 2

Градење капацитети на цивилното општество за зајакнување на волонтерски менаџмент и промоција на волонтеризмот меѓу младите беше темата за која претставници на повеќе младински организации имаа можност да искажат свои размислувања.

Средбата се одржа во  Агенцијата за млади и спорт, каде имаше презентација на Волонтерски центар Скопје за проектот, “TrainVol: Volunteerism as a vehicle to skills development and empoyability”поддржан од Еразмус плус кој има за цел преку волонтерството, како алатка за развој на вештини и потикнување на вработувањето, да им даде нови насоки на младите, особено на оние со помалку можности, кон социјална инклузија и настап на пазарот на трудот.

Истовремено Агенцијата за  млади и спорт ја презентираше Националната стратегија за млади и идните идеи за проекти насочени кон младинска партиципација на локално и регионално ниво.

Партнери во проектот “TrainVol” се ‘NGO ROMA YOUTH INITIATIVE BE MY FRIEND од Босна и Херцеговина, CARDET од Кипар, KMOP одГрција и Волонтерски центар од Скопје.  

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија