Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за изложбата Young art 2017 на...

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за Млади поети, на кој...

Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

Во периодот од 11 до 14 октомври оваа година во Москва, Руска Федерација,...

Средба со националните спортски федерации

Средба со националните спортски федерации

Агенцијата за млади и спорт оствари средба со челните луѓе на на спортските...

Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Денес, во просториите на поранешното кино ,,Култура” се одржа...

 • Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

  Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

 • Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

  Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

 • Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

  Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за...

 • Средба со националните спортски федерации

  Средба со националните спортски федерации

 • Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

  Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Печати

Агенцијата за млади и спорт организираше средба со спортски новинари

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams brif web 2
Директорот на Агенцијата за млади и спорт,Дарко Каевски организираше средба со македонските спортски новинари од електронските и печатени медиуми.
Целта на оваа средба беше отвореност на Агенцијата за соработка, сугестии, различни ставови на спортските новинари, како и укажување на важноста на мислењата на спортските новинари за сите поединости поврзани со развојот на македонскиот спорт.
Каевски укажа на акцентот кој оваа влада ќе го стави во однос на капиталните инвестиции, особено мали базени наменети за пливање на деца од училишната возраст,како резултат на се поголемиот процент на телесни деформитети кај децата, и додаде дека продолжува изградбата на фитнес зоните и скејт парковите.
Стана збор и за пренасочување на средства кон младинските клубови во голем број на федерации, со цел подобрување на условите за работа и мотивација за младите спортисти. Проектот опфаќа 240 млади клубови, а сумата за распределба е 22,5 милиони денари.
Посебен програм е воведен за работа на спортисти кои се олимписки потенцијални кандидати, каде станува збор за програма која ќе има цел за усовршување на идните македонски олимпијци во насока на постигнување на високи олимписки резултати.
Со помош на обемни анализи и предлози ќе се направат измени во Законот за спорт, онаму каде ќе се заклучи дека се потребни промени, а во постапка е посебен проект кој ќе овозможи увид во спортските објекти изградени од страна на Агенцијата за млади и спорт како и нивното тековно одржување.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија