Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за изложбата Young art 2017 на...

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за Млади поети, на кој...

Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

Во периодот од 11 до 14 октомври оваа година во Москва, Руска Федерација,...

Средба со националните спортски федерации

Средба со националните спортски федерации

Агенцијата за млади и спорт оствари средба со челните луѓе на на спортските...

Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Денес, во просториите на поранешното кино ,,Култура” се одржа...

 • Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

  Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

 • Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

  Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

 • Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

  Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за...

 • Средба со националните спортски федерации

  Средба со националните спортски федерации

 • Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

  Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Печати

По повод 40-годишнината на карате клубот “Шкендија” од Тетово се одржа меѓународниот карате турнир „ЗЛАТЕН КУП ШКЕНДИЈА 2017“

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

 Tetovo Skendija Kup 11

По повод 40 години од основањето на карате клубот „ШКЕНДИЈА“ – Тетово, на 24.09.2017 (недела), беше одржан меѓународен карате турнир „ЗЛАТЕН КУП ШКЕНДИЈА 2017“ во организација на карате клубот Шкендија - Тетово. На истиот учество зедоа спортисти и претставници од Р. Македонија, Р. Албанија, Р.Црнагора, Р.Косово, Р.Бугарија, Р.Србија, од 32 клубови со околу 300 натпреварувачи.   

Tetovo Skendija Kup 2

   Турнирот се одржа во Тетово во спортската сала во средното медицинско училиште Никола Штејн, натпреварот се одржуваше во двете карате дисциплини КАТА и КУМИТЕ, истиот се одржуваше на 3 борилишта. На оваа спортска манифестација голема чест со своето присуство одадоа

-          Заменик премирот на Владата на Р.Македонија г. Хазби Лика,

-          Заменик директорот на АМС на Р.Македонија г. Газменд Ритеми,

-          Претеседателот на Карате Федерација на Македонија г. Драган Стојановски,

-          Членот на извршниот одвор на Карате Федерација на Македонија г. Горан Милковски,

-          Претседателот на Албанската Карате Федерација г. Петрит Баба,

-          Потпреседателот на Карате Федерација на Косово г. Миљазим Халити,

-          Претставник од Карате клубовите од Црна Гора г. Скендер Таири

    Како и многу други гости ветерани од карате спортот од Р. Македонија и други места и голем број на претставници на клубови.Организаторот по повод 40 години од карате клуб Шкендија им додели плакети, признанија и златниот медалји за 40 годишнината на карате клубот “Шкендија”- Тетово. Како најмасовен клуб во турнирот од внатрешноста  е прогласен КК.ФОРЦА” - Скопје и најмасовен клуб од странство е прогласен КК. КАСТРИОТИ” од Урошевац Р. Косово и најуспешни клубови со повеќе добиени медалји се прогласени клубовите: КК. ФОРЦА” – Скопје,КК. УРБАН ИНВЕСТ- Кавадарции и КК. ФУНАКОШИ ГИЧИН – Скопје.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија