Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

“Стоп на пороците кај младата популација”

“Стоп на пороците кај младата популација”

Агенцијата за млади и спорт продолжува со имплементацијата на Проектот...

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

По повод отпочнувањето на процесот за креирање на Законот за млади, вчера...

Соопштение

Соопштение

Агенцијата за млади и спорт за прв пат аплицираше за проект во Европската...

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Денеска, директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски оствари...

 • “Стоп на пороците кај младата популација”

  “Стоп на пороците кај младата популација”

 • Одржан прв јавен настан за Закон за млади

  Одржан прв јавен настан за Закон за млади

 • Соопштение

  Соопштение

 • Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

  Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Печати

Државни награди од областа на спортот за денот на независноста

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams pres 8 septemvri 1

Агенцијата за млади и спорт со прес конференција го најави свеченото доделување на Државните награди од областа на спортот по повод Денот на независноста на Република Македонија.

Директорот Каевски се заблагодари на сите присутни новинари и спортски работници, како и на членовите на одборот за доделување на Државни награди при Агенцијата за млади и спорт. Доделувањето на наградите 8 Септември” се одржува шеста година по ред и ги вреднува постигнувањата на спортистите и спортските работници во Македонија. И оваа година се доделуваат 4 награди за врвни спортски остварувања и една награда за животно дело од областа на спортот.

Тој ги покани сите присутни на свеченото доделување нанаградите закажано за петок, 8 Септември, во Собранието на Република Македонија, со почеток од 10.30 часот.

Честа да ги соопшти овогодинешните добитници му припадна на Проф. Јовица Угриновски, претседател на Федерација за планинарски спортови и долгогодишен член на Одборот за доделување на награди при Агенцијата за млади и спорт.

Ѓокица Николовски, Ристо Магдинчев, Александар Коцевски и Петар Белистојаноски се добитници на наградите за остварувања во спортот, додека пак наградата за животно дело му припадна на Иван Кочовски, нашиот шаховски великан.

На пресот свое излагање околу транспарентноста и бројот на апликациите имаше и проф. Руждија Калач. 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија