Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за изложбата Young art 2017 на...

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за Млади поети, на кој...

Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

Во периодот од 11 до 14 октомври оваа година во Москва, Руска Федерација,...

Средба со националните спортски федерации

Средба со националните спортски федерации

Агенцијата за млади и спорт оствари средба со челните луѓе на на спортските...

Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Денес, во просториите на поранешното кино ,,Култура” се одржа...

 • Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

  Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

 • Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

  Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

 • Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

  Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за...

 • Средба со националните спортски федерации

  Средба со националните спортски федерации

 • Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

  Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Печати

Велосипедска тура “Западна Магистрала” по повод 8 Септември

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams vel.tura web 2

Сојузот на спортови на Скопје, по повод денот на осамостојување на Република Македонија – 8 Септември, ја организира традиционалната велосипедска тура Западна магистрала, на 02.09./Сабота/ 2017г.

Настанот ќе се одржи на релација Маврово, Стража, Кичево, Демир Хисар, Битола во должина од 120 км.

Саатница на движењето: Почеток од маврово во 7.30 часот, Стража-официјален СТАРТ во 8 часот, Кичево во 9, Демир Хисар во 10.30, а пристигањето во Битола ќе биде околу 13.00 часот во центарот пред хотел Епинал.

Учесниците на настанот /традиционално од 2012 година/ се:велосипедскиот ветеран Ѓорѓи Кузмановски на возраст од 76 години и Дејан Момировски на 50 годишна возраст, исто така ветеран во велосипедскиот спорт.

Во караванот се две возила соодветно означени со по 2 придружника. Вкупно караванот ќе брои 6 учесници, а од настанот ќе биде подготвен снимен материјал.

Овој настан е дел од програмата на Агенцијата за млади и спорт на РМ за одбележување на празникот 8 Септември. Секоја година настанот се одржува на различни дестинации низ Македонија.

Во организација на настанот е вклучен и Сојузот на спортови на Битола.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија