Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за изложбата Young art 2017 на...

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за Млади поети, на кој...

Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

Во периодот од 11 до 14 октомври оваа година во Москва, Руска Федерација,...

Средба со националните спортски федерации

Средба со националните спортски федерации

Агенцијата за млади и спорт оствари средба со челните луѓе на на спортските...

Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Денес, во просториите на поранешното кино ,,Култура” се одржа...

 • Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

  Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

 • Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

  Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

 • Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

  Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за...

 • Средба со националните спортски федерации

  Средба со националните спортски федерации

 • Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

  Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Печати

Доворено склучување на меморандум меѓу АМС и НМСМ

вклучено . Објавено во Соопштенија

AMS NMSM web 2

Партнерството меѓу Агенцијата за млади и спорт и Националниот младински совет на Македонија се зацврстува.

Денеска се одржа уште една средба во рамки на редовно воспоставената соработка.

Се разговараше за претстојниот Меѓународен ден за млади, креирањето на новиот Буџет на Агенцијата за млади и спорт и актуелни прашања поврзани со младинските политики.

Во организација на АМС и НМСМ се организира отворен настан, во сабота (12.08.2017), во Градскиот парк (Школка), со почеток во 18:00 часот. На настанот ќе се одржи дебата за Младинската Гаранција и ќе следува музички дел со бенд и диџеи.

На овој настан за млади ќе се потпише и Меморандум за соработка меѓу АМС и НМСМ.

На работната средба се дискутираше и за проектите за 2018 година. Се предвидуваат значајни активности околу промоцијата на Младинската Гаранција, доближувањето на оваа мерка до секој млад човек, моделот на соработка меѓу државните институции и приватниот сектор.

Се разговараше и за зголемена помош за лицата со инвалидитет, кадешто покрај подобрување на условите, потребно е и нивна дополнителна вклученост во општествено – политичките процеси. Овие лица значително ќе бидат претставени во новиот Буџет.

Исто така, присутните разговараа и за проекти за млади од областа на претприемништвото, културата и се нагласи важноста проектите да се реализираат во соработка со надлежните институции.

                                                               AMS NMSM web3

 

                          

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија