Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

“Стоп на пороците кај младата популација”

“Стоп на пороците кај младата популација”

Агенцијата за млади и спорт продолжува со имплементацијата на Проектот...

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

По повод отпочнувањето на процесот за креирање на Законот за млади, вчера...

Соопштение

Соопштение

Агенцијата за млади и спорт за прв пат аплицираше за проект во Европската...

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Денеска, директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски оствари...

 • “Стоп на пороците кај младата популација”

  “Стоп на пороците кај младата популација”

 • Одржан прв јавен настан за Закон за млади

  Одржан прв јавен настан за Закон за млади

 • Соопштение

  Соопштение

 • Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

  Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Печати

Средба АМС – МОК: Јакнење на капацитетите на спортските работници е една од целите

вклучено . Објавено во Соопштенија

AMS MOK 01.08

Директорот на Агенција за млади и спорт, Дарко Каевски се сретна со претседателот на Македонскиот олимписки комитет, Д-р Васил Тупуркоски и генералниот секретар, Д-р Сашо Поповски.

На средбата се разговараше за состојбите во македонскиот спорт.

Присутните нагласија дека е потребно да се донесе Сратегија за развој на спортот во Република Македонија. Фокус да се стави на младите спортисти и зајакнување на нивните способности, тие се идните наши олимпијци од кои очекуваме добри резултати, се согласија присутните.

Дговорена е соработка за организирање на обуки и работилници за спортските работници. Трансферот на знаење кај тренерите и стручните кадри е од особено значење.

Претставниците на МОК истакнаа дека се залагаат за продлабочување на соработката со АМС.

На работната средба се разговараше и за подготовката на македонските спортисти за Зимските олимписки игри кои ќе се одржат во февруари, 2018-та, во Пјонгчанг, Јужна Кореја.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија