Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

“Стоп на пороците кај младата популација”

“Стоп на пороците кај младата популација”

Агенцијата за млади и спорт продолжува со имплементацијата на Проектот...

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

По повод отпочнувањето на процесот за креирање на Законот за млади, вчера...

Соопштение

Соопштение

Агенцијата за млади и спорт за прв пат аплицираше за проект во Европската...

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Денеска, директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски оствари...

 • “Стоп на пороците кај младата популација”

  “Стоп на пороците кај младата популација”

 • Одржан прв јавен настан за Закон за млади

  Одржан прв јавен настан за Закон за млади

 • Соопштение

  Соопштение

 • Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

  Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Печати

Остварена средба со Мисијата на ОБСЕ во Македонија

вклучено . Објавено во Соопштенија


ams obse web 2

Денеска, во Агенцијата за млади и спорт се одржа средба на директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски и шефот на одделот за човекова димензија при Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Гонзало де Чезаре.
Тема на средбата беше размена на информации за досегашната соработка меѓу двете институции за проекти кои се однесуваат на младата популација како движечка сила и промотор нa новите вредности во општеството и државата.
На состанокот се разменија идеи и насоки за натамошната соработка помеѓу овие две институции во насока на младинското учество, социјална инклузија, спречување на говор на омраза и недискриминација кои треба да придонесат во социјалната, културната и образовната интеграција на младите во мултиетничкото општество во Македонија.
Исто така, од страна на Директорот Каевски беше посочено и донесувањето на Законот за млади како главен приоритет на АМС, кој процес ќе се одвива чекор по чекор со отварање на широка дискусија со вклучување на сите релевантни и заинтересирани страни во процесот, со што од страна на Мисијата на Обсе беше понудена поддршка во целокупниот процес.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија