Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Директорот Каевски во посета на Маврово и Охрид

Директорот Каевски во посета на Маврово и Охрид

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски денеска е во...

Средба со челните луѓе од Специјалната олимпијада

Средба со челните луѓе од Специјалната олимпијада

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко каевски се сретна со...

Средба Каевски – Берсенев: Поддршка на младинските политики е заеднички приоритет

Средба Каевски – Берсенев: Поддршка на младинските политики е заеднички приоритет

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски се сретна со...

Средба со челните луѓе на Ракометната и Кошаркарската федерација

Средба со челните луѓе на Ракометната и Кошаркарската федерација

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, заедно со раководителот на...

Прием во АМС за македонските одбојкари

Прием во АМС за македонските одбојкари

Директорот на АМС, Дарко Каевски упати честитки до одбојкарите за освоеното...

 • Директорот Каевски во посета на Маврово и Охрид

  Директорот Каевски во посета на Маврово и Охрид

 • Средба со челните луѓе од Специјалната олимпијада

  Средба со челните луѓе од Специјалната олимпијада

 • Средба Каевски – Берсенев: Поддршка на младинските политики е заеднички приоритет

  Средба Каевски – Берсенев: Поддршка на младинските политики е заеднички...

 • Средба со челните луѓе на Ракометната и Кошаркарската федерација

  Средба со челните луѓе на Ракометната и Кошаркарската федерација

 • Прием во АМС за македонските одбојкари

  Прием во АМС за македонските одбојкари

Печати

Каевски на ЕУ - Форумот за млади во Трст

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams istra mladi web 2

Во Трст, Италија се одржува ЕУ - Форумот за млади за земјите од Западен Балкан, на кој учествува и Дарко Каевски, директор на Агенцијата за млади и спорт.

На Форумот се разговара за мобилноста на младите луѓе, нивната вклученост во општествено – политичките процеси, претприемништвото за млади и потребата од инклузивни политики.

Каевски се сретна со Ѓуро Блануша, генерален секретар на Регионалната канцеларија за соработка на млади (RYCO). Разговараа за постапката и процесите кои се случуваа во Македонија, поврзани со RYCO, како и за важноста на оваа Канцеларија за млади, која од септември ќе започне со своите проекти кои гарантираат финансиска поддршка на младите и нивните идеи.

Исто така, Дарко Каевски се сретна и со свои колеги кои раководат со министерства или агенции за млади, во регионот. Се разменија искуства поврзани со политиките за млади.

Заклучокот е дека еден од главните проблеми е младинската невработеност.

Младите треба да имаат шанса за работа по завршување на своето формално образование, стручната нивна подготовка за излез на пазарот на трудот е исто така од големо значење.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија