Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Одржан меѓународниот турнир во таеквондо “Скопје Опен 2017”

Одржан меѓународниот турнир во таеквондо “Скопје Опен 2017”

Рекордни 400 натпреварувачи од вкупно девет земји од регионот се...

Спасески на Европска конференција за структурен дијалог во Малта

Спасески на Европска конференција за структурен дијалог во Малта

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасески присуствува на...

Трет состанок на Управниот одбор на РИКО во Берлин

Трет состанок на Управниот одбор на РИКО во Берлин

Трет состанок на Управниот одбор на РИКО во Берлин и средба со г-дин...

Спасески во Берлин на третиот состанок на Управниот одбор на РИКО

Спасески во Берлин на третиот состанок на Управниот одбор на РИКО

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасески и младинскиот...

 • Одржан меѓународниот турнир во таеквондо “Скопје Опен 2017”

  Одржан меѓународниот турнир во таеквондо “Скопје Опен 2017”

 • Regional Youth Cooperation RYCO: Office Јавен повик за заменик-генерален секретар за Регионалната канцеларија за младинска соработка за Западен Балкан

  Regional Youth Cooperation RYCO: Office Јавен повик за заменик-генерален...

 • Спасески на Европска конференција за структурен дијалог во Малта

  Спасески на Европска конференција за структурен дијалог во Малта

 • Трет состанок на Управниот одбор на РИКО во Берлин

  Трет состанок на Управниот одбор на РИКО во Берлин

 • Спасески во Берлин на третиот состанок на Управниот одбор на РИКО

  Спасески во Берлин на третиот состанок на Управниот одбор на РИКО

Печати

Сите информации за спортот во Република Македонија на едно место

вклучено . Објавено во Соопштенија

Informaticki sportski sistem

Агенцијата за млади и спорт го промовираше новиот лик на веб-сајтот – Информатички спортски систем (iss.mk), кој има за цел на пошироката јавност да и ги презентира сите информации поврзани со македонскиот спорт, спортските федерации и клубови, стручните лица, спортските објекти, спортските стипендии, награди и признанија кои ги доделува АМС, традиционалните спортски манифестации и сите активности кои ги презема оваа државна институција во делот на спортот.

Iss.mk е модерен електронски прозорец до сите информации за спортот во Република Македонија. Согласно концептот, секоја национална спортска федерација ќе има пристап до базата и ќе може да го надополнува сајтот со нови и свежи податоци околу настаните и календарот на активности во тој спорт. Во базата на податоци се и листите на сите досегашни спортисти кои се носители на соодветни стипендии од страна на Агенцијата за млади и спорт, носителите на највисокото Национално спортско признание, популарната “спортска пензија”, како и носителите на државната награда од областа на спортот “8-ми септември”.
Податоците на веб-сајтот постојано ќе се ажурираат и дополнуваат, а спортистите, рекреативците и граѓаните ќе имаат можност да се информираат и за спортските објекти и спортските настани на целата територија на државата. На оваа веб-страна се дадени и генералиите, односно контакт-информациите за спортските федерации и спортските клубови, кои согласно законот се регистрирани и се членки на матичните спортски федерации.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија