Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Директорот Каевски во посета на Маврово и Охрид

Директорот Каевски во посета на Маврово и Охрид

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски денеска е во...

Средба со челните луѓе од Специјалната олимпијада

Средба со челните луѓе од Специјалната олимпијада

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко каевски се сретна со...

Средба Каевски – Берсенев: Поддршка на младинските политики е заеднички приоритет

Средба Каевски – Берсенев: Поддршка на младинските политики е заеднички приоритет

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски се сретна со...

Средба со челните луѓе на Ракометната и Кошаркарската федерација

Средба со челните луѓе на Ракометната и Кошаркарската федерација

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, заедно со раководителот на...

Прием во АМС за македонските одбојкари

Прием во АМС за македонските одбојкари

Директорот на АМС, Дарко Каевски упати честитки до одбојкарите за освоеното...

 • Директорот Каевски во посета на Маврово и Охрид

  Директорот Каевски во посета на Маврово и Охрид

 • Средба со челните луѓе од Специјалната олимпијада

  Средба со челните луѓе од Специјалната олимпијада

 • Средба Каевски – Берсенев: Поддршка на младинските политики е заеднички приоритет

  Средба Каевски – Берсенев: Поддршка на младинските политики е заеднички...

 • Средба со челните луѓе на Ракометната и Кошаркарската федерација

  Средба со челните луѓе на Ракометната и Кошаркарската федерација

 • Прием во АМС за македонските одбојкари

  Прием во АМС за македонските одбојкари

Печати

Спасески на Европска конференција за структурен дијалог во Малта

вклучено . Објавено во Соопштенија

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасески присуствува на состанокот на министри/директори за млади во рамки на Европската конференција за структурен дијалог која во периодот 21-24 март се одржува во Малта, во рамки на претседавањето на Малта со Советот на Европска Унија.

Оваа конференција е еден од најважните настани кои се одвиваат на европско ниво за младинските политики, а истата овозможува дискусија за планирањето и имплементацијата на младинските политики  на европско ниво, со особен акцент на структурниот дијалог меѓу младите луѓе и носителите на одлуки.

Низ повеќе работилници и тркалезни маси, министрите/директорите за млади од Европа дебатираа за предизвиците со кои се соочуваат младите луѓе и кои се клучните приоритети кои треба да ги опфати новата Стратегија за млади на Европско ниво.

На состанокот, Спасески  ги презентираше македонските искуства од креирањето на Националната стратегија за млади 2016-2025, истакнувајќи дека оваа стратегија е резултат на инклузивен  процес во кој младите луѓе заеднички со институциите креираа документ кој ќе ја подобри нивната состојба во општеството, но и ќе овозможи имплементација на мерки и активности за младите луѓе во Република Македонија. Тој посочи дека овој документ е во корелација  со важните стратешки документи за млади на национално, но и европско ниво.

Покрај тоа, тој оствари и билатерални средби со своите колеги од регионот, но и останатите европски држави дискутирајќи за заедничките прашања кои се од интерес на државите и институциите одговорни за младински политики.

На овогодинешниот настан, присуствуваше и младинскиот претставник Филип Радевски кој беше избран на јавниот повик објавен од страна на Агенцијата за млади и спорт.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија