Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Конституиран е Советот за спорт, заедно градиме Стратегија за развој на спортот

Конституиран е Советот за спорт, заедно градиме Стратегија за развој на спортот

Денеска во Агенцијата за млади и спорт се одржа Конститутивна седница на...

План за спроведување на Младинската Гаранција

План за спроведување на Младинската Гаранција

За спроведувањето на Младинската Гаранција, вклученоста на надлежните...

Млади и активни - дебата, музика и дружење!

Млади и активни - дебата, музика и дружење!

По повод 12-ти август, Меѓународниот ден на младите, Агенцијата за млади и...

Средба АМС – МОК: Јакнење на капацитетите на спортските работници е една од целите

Средба АМС – МОК: Јакнење на капацитетите на спортските работници е една од целите

Директорот на Агенција за млади и спорт, Дарко Каевски се сретна со...

 • Конституиран е Советот за спорт, заедно градиме Стратегија за развој на спортот

  Конституиран е Советот за спорт, заедно градиме Стратегија за развој на спортот

 • План за спроведување на Младинската Гаранција

  План за спроведување на Младинската Гаранција

 • Млади и активни - дебата, музика и дружење!

  Млади и активни - дебата, музика и дружење!

 • Средба АМС – МОК: Јакнење на капацитетите на спортските работници е една од целите

  Средба АМС – МОК: Јакнење на капацитетите на спортските работници е една од...

Печати

Спасески ќе се обрати на Глобален младински форум во Обединетите Нации

вклучено . Објавено во Соопштенија

Директорот на АМС, Марјан Спасески е во седиштето на Организацијата на Обединетите Нации во Њујорк, каде присуствува на дводневна конференција насловена Улогата на младите во искоренување на сиромаштијата и промовирање на просперитет во светот кој се менува, во организација на Економскиот и Социјален Совет на ОН (ECOSOC).

На конференцијата учество ќе земат министри задолжени за млади, претставници на младински организации од целиот свет, претставници на меѓународни организации во чиј фокус се младинските политики, а конференцијата официјално ќе ја отвори Генералниот Секретар на ООН, Антонио Гутереш.

На повеќе тркалезни маси, ќе се дикутира за имплементација на Одржливите Развојни Цели, за младинското ангажирање во искоренување на сиромаштијата, мерките за финансирање на младинските политики и добрите практики за поддршка на младинскиот развој.

Спасески ќе има обраќање на министерската панел-дискусија, а во својата дискусија ќе се осврне на имплементацијата на Националната стратегија за млади (2016-2025), која беше усвоена од Владата минатата година, за воспоставувањето на Регионалната канцеларија за младинска соработка на Западен Балкан (РИКО), како и за проектите кои ги реализира во насока на поддршка на младите луѓе и спроведување на приоритетите во 9-те области опфатени со Националната Стратегија.

На маргините на Форумот, предвидено е Спасески да оствари билатерални средби со неколку свои колеги, во насока на продлабочување на соработката во делот на спортот и младите. 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија