Печати

Агенцијата за млади и спорт донираше спортска опрема во ПОУ д-р Златан Сремец

вклучено . Објавено во Соопштенија

 


Со денешната активност, Агенцијата за млади и спорт ги одбележа Меѓународниот ден на лицата со хендикеп и Интернационалниот ден на волонатризмот.

 

Директорот Поповски, рече дека се надева дека со оваа дониција, дечињата од ПОУ д-р Златан Сремец, поквалитетно ќе ги поминуваат своите училишни денови.

- И овој пат, Агенцијата за млади спорт мислеше на децата и на нвните потреби. За таа цел, денеска донираме спортски реквизити со преку кои ќе им го разведриме денот на дечињата од ПОУ д-р Златан Сремец. Но, нашето залагање нема да застане тука. Ние и понатаму ќе продолжиме да им помагаме на оние на кои тоа им е потребно- рече директорот Поповски.

По завршувањето на претставата, дечињата од ПОУ д-р Златан Сремец, заедно со волонтерите од Црвен крст-Центар и студентите по социјална работа и социјална политика, своите активности ги продолжија во дворот на училиштето. Најпрво се играше кошарка, а потоа започнаа и со акција на бојадисување на фасадата и оградата на училиштето.