Печати

Заврши 42-от меѓународен боксерски турнир "Златен Гонг" 2012

вклучено . Објавено во Соопштенија

 
Денес во Спортскиот Центар "Борис Трајковски" под покровителство на Агенцијата за млади и спорт се одржа 42-от меѓународен турнир во бокс "Златен Гонг" 2012 година. 
На турнирот, посетителите проследија одлични натпревари и добри борби помеѓу боксерите. За освојувач на Златниот Гонг беше прогласен Фатлум Жута од Македонија, кој исто така го освои и минатогодишниот Златен Гонг. Пехарот Златен Гонг му го предаде директорот на Агенцијата за млади и спорт м-р Лазар Поповски.
 
 
За најдобар техничар беше прогласен Стефан Иванов од Бугарија, за најдобар странски боксер беше прогласен Давид Берна од Унгарија, за најдобар македонски боксер Сашо Лескароски, за најдобар судија Петар Неделковски од Македонија, за најдобар тренер Истван Туру и за најборбен пар во финалето Радослав Пантелеев од Бугарија и Кристијан Демај од Албанија.
Инаку полуфиналните борби на 42-от Златен Гонг беа одржани во спортската сала "Бучим" под покровителство на општината Радовиш и Градоначалникот д-р Роберт Велков.  
  
 
Во прилог се резултатите:
 
 
Morning session 1
 
Light Welter 64 kg   Kristijan Shitani (Alb) - Martin Aleksov (Mkd) 2:0
Welter 69 kg           Hegy Barnabas (Hun) - Nikolay Koev (Bul)  0:2
Light Heavy 81 kg   Sinan Dzeladin (Mkd) - Bekim Vijarda (Alb)  0:2
 
Morning session 2
 
Fly 52 kg              Stefan Ivanov (Bul) - Attila Sarga (Hun)   2:0    
Bantam 56 kg          Stefan Kusarov (Bul) - David Berna (Hun) 0:2
Light 60 kg              Ayrin Ismetov (Bul) -Milan Fodor (Ung) 0:2
Light welter 64 kg    Milan Zlatev (Bul) -  Sasho Leskaroski (MKD) 2:0
 
Welter 69 kg            Astmer Bilali (Alb) - Simeon Chamov (Bul) 2:0
Middle 75kg             Marko Bozhovic (Mne) - Fatlum Zuta (MKD) 0:2
Light Heavy 81 kg    Radoslav Pantaleev (Bul) - Kristijan Demaj (Alb) 2:0
Super heavy +91kg   Marko Radonjic (Mne) - Laszlo Kovacz (Slo) 2:0