Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Печати

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams um

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни категории:

Категорија 15-20 години

Дисциплина СЛИКАРСТВО се наградува Маневски Илија, со делото под наслов „Гледајќи го изгрејсонцето“

Дисциплина ФОТОГРАФИЈА се наградува Каја Тасевска, со делото под наслов „Претопување“

Дисциплина ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН се наградува Каја Тасевска, со делото под наслов „Јас сум повеќе од телото“.

Категорија 21-29

Дисциплина СЛИКАРСТВО се наградува Лина Дамјан, со делото под наслов „ТРИ“

Дисциплина ГРАФИКА се наградува Елеонора Накевска, со делото „Персефона“

Дисциплина СКУЛПТУРА се наградува Дамјан Ристевски, со делото „Alenation

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија